Tagliatelle med basilikumsmør og grissini med vellagret ost
Foto: furo_felix

Tagliatelle med basilikumsmør og grissini med vellagret ost

En deilig rett der tagliatte får besøk av basilikumsmør og hjemmebakte grissini. Du kan glede deg.

Fremgangsmåte

  1. Basilikumsmør: Kjør romtemperert smør i foodprocessor sammen med forvellet hvitløk og frisk basilikum. Sett smøret kaldt.
  2. Pasta: Kok pasta som angitt på pakningen. Hell kokevannet av pastaen og ha pastaen tilbake i kjelen. Rør forsiktig inn urtesmøret.
  3. Ha pastaen over på fire varme tallerkener. Ha over finrevet ost. Og topp med sprøstekt bacon eller "vegansk bacon" delt opp i små biter. Pynt med basilikumblader og server straks. 

Grissini med Norvegia:

  1. Smelt smøret og tilsett vannet. Rør ut gjæren i fingervarm væske. Rør sammen mel, salt og ost og tilsett væsken under røring til deigen er jevn og smidig. Dryss lit mel på bakebordet og hvelv deigen ut. Kna deigen på bakebordet til den er elastisk. Dekk med plast og la heve til dobbel størrelse ca. 1 time.
  2. Del deigen i to biter og del så hver leiv i ca. 17 biter. Trill hver bit til pølse ca. 25 cm. Legg pølsene med mellomrom på ovnsplate. Etterhev ca. 20 minutter.
  3. Pensle med sammenvispet egg og stek grissiniene ved 200°C, ca. 10 minutter. Avkjøles på rist og oppbevares i tett boks.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ingenting er som hjemmelaget fiskegrateng
Dagens rett
Fiskegrateng

Ingenting er som hjemmelaget fiskegrateng

Det er ingen grunn til å overlate til andre å lage fiskegratengen. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her