Har du steinsopp må du prøve denne raske oppskriften på steinsopprøsti og krydrete lammepølser. Følg den enkle oppskriften
Du kan selvfølgelig også velge i menyen under, og kanskje finne en oppskrift du ikke hadde drømt om at du skulle lage. Husk at aperitif.no, som det eneste nettstedet, også forteller deg hva du skal drikke til.
Du kan legge alle oppskriftene inn i din personlige kokebok og også lage dine egne.
Har du steinsopp må du prøve denne raske oppskriften på steinsopprøsti og krydrete lammepølser. Følg den enkle oppskriften
Skogsopp og lammefilet med pecorino er en perfekt match som du må prøve. Her er oppskriften.
Denne retten heter spaghetti alla Carrettiera i Italia.Uttrykket alla carrettiera betyr som kjerrekuskene lager den. Romerne påstår at de oppfant denne retten, men det gjør også napolitanerne og sicilianerne.
På få minutter kan du lage deg et varmt måltid med egg og steinsopp og bacon. Omelett er både raskt og godt.
I denne soppaien bruker du stekt sopp i paifyllet. Bacon gir ekstra smak til paien.
Bruker du varmrøkt laks eller ørret, kan fisken serveres kald eller lun. Bruker du fersk filet må fisken stekes først.
Denne herlige salaten med varmrøkt makrell og stekte nypoteter er perfekt til lyse og friske kvelder. Den pikante dressingen med pepperrot og dill gir salaten et ekstra piff.
Labneh er en selvfølge sammen med meze - libanesisk tapas.
Denne thai-inpirerte potetgryten har alt du ønsker av en thai-rett og er sågar vegansk.
I Hellas heter retten Kotopitta eller Kotopita. Der lages den fra bunnen av med kylling delt i biter, men du kan klare deg med ferdig kylling og -kraft fra butikken.
Dette er en spesialitet fra Calabria. Navnet kommer av det italienske ordet millecose, som betyr "tusen ting". Og bokstavelig talt alt som er spiselig kan has i denne suppen. I Calabria bruker de en bønnesort som kalles cicerchia og er spesiell for denne regionen.
Denne deilige retten med reinsdyrplomme er komponert av den kjente kokken Tom Victor Gausdal.
Denne forfriskende, lettlaget og velsmakende eplesuppen skal servers kald. Egner seg perfekt som dessert. Følg den enkle oppskriften.
Denne oppskriften er hentet fra Nord-Portugal. Der bruker de spekeskinke til å pakke inn ørreten før den stekes i panne eller over åpen ild. Du kan godt bruke tørrsaltet bacon eller pancetta. Men skivene må være skåret tynt.
Dette er den ypperste luksus, men retten kan lages med mindre eksklusive ingredienser.
Pakk den røykte koljen inn og lag pai. Dermed fjerner du bestefarstempelet. Oppskriften er lettlaget og retten kan serveres varm, lun eller avkjølt.
Tradisjonell røykt kolje med en ny vri. Paprikasausen gir middagen det lille ekstra. En rett som er barnevennlig, rask, og en smakfull opplevelse.