Brød og bakverk

oppskrifter.webp
  • 1 time 30 minutter

    Alle elsker kanelsnurrer, også når de kommer som kake, klar til å brytes.

  • 20 minutter

    Disse rosa mini-pannekakene med rødbeter passer perfekt å servere til helgefrokost eller i bursdag. Rødbetepannekakene kommer alle til å like

  • 1 time

    Disse matmuffinsene er kjempegode til kveldsmat eller ved siden av gryteretter eller suppe.

  • 40 minutter

    Variasjonene er uendelige, baksten er anvendelig til det meste, Her med rosiner. Scones noe av det raskeste du kan bake.

  • 1 time

    Det er faktisk noen som er bedre til å lage vafler enn nordmenn, og det er belgierne. Prøv denne oppskriften og bli overbevist.

  • 1 time 30 minutter

  • 1 time 30 minutter

  • 2 timer 20 minutter

    Franske boller med sjokoladefyll, eller briocher, er gjærbakst med mye egg. Putt litt mørk eller hvit sjokolade i midten og du får deilig, søt bolle som alle liker.

  • 2 timer

    Selvfølgelig kan du kjøpe halvstekte baguetter. Men de du selv lager ved å følge vår oppskrift smaker langt bedre.

  • 1 time 15 minutter

    Lag knekkebrød selv. Det er veldig enkelt, og de smaker mye bedre enn de du kjøper.

  • 2 timer

    Har du brødrester til overs? Da kan du lage disse godbitene som egner seg ypperlig som tilbehør til suppe, salat eller en god pastarett.

  • 45 minutter

    Sveler med mascarpone og tyttebær er en solid munnfull, og knallgodt. Et finfint alternativ til vafler og med italiensk ostekrem blir det litt mer fest over svelene.

  • 2 timer 30 minutter

    Her får focaccia og vår hjemlige kringle ny betydning. Har du ikke jordbær, kan du bruke andre bær eller frukt.

  • 45 minutter

    Kombinasjonen av luftig bakst, myk råkrem og friske bær er sublim.

  • 2 timer

    Gresk påskebrød med hele egg er et dekorativt og ikke mist spennende innslag på bordet til påskefrokosten.

  • 1 time 40 minutter

    Kypriotisk påskebrød, eller soureki, er navnet på det tradisjonelle søte påskebrødet som bakes i Hellas. Her er oppskriften.

  • 1 time 30 minutter

    Påskeharer med grovt hvetemel er en morsom variant av rundstykker. De vil slå an hos gjestene dine.

  • 1 time

    Egg i rundstykke betyr nybakt loff og hardkokt egg. Bakt sammen passer de meget godt til påskefrokosten eller som turmat.

  • 1 time 15 minutter

    Piroger er nam nam. De er sprø på utsiden og luftige og saftige inni. Du kan gjerne legg noen i fryseren.

  • 1 time 15 minutter

    Denne retten med prioger vil du helt sikkert bake flere ganger. Her skal du fylle de med spinat og fetaost.

Forsiden akkurat nå
Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre. Men prøv gjerne en av disse oppskriftene
Guide
Oppskrifter med løk

Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre. Men prøv gjerne en av disse oppskriftene

Løk er krykken gjennom hele vinteren, men som regel spiller den birollen. I disse oppskriftene får den lov å skinne litt ekstra. La deg inspirere til å bruke litt mer løk nå mens den er så fersk og god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Rekeskallene og rekerestene etter helgen blir til den lekreste risotto
Dagens rett

Rekeskallene og rekerestene etter helgen blir til den lekreste risotto

Det burde være forbudt å kaste rekeskall, uten å lage kraft av dem først, for den gir sykt god smak til en risotto. Har du noen reker etter helgen, kan du tilsette dem men de er faktisk ikke nødvendige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken