Det bor en baker i oss alle. og her får du oppskriftene på bollekake. Det er enklere enn du tror.
Det bor en baker i oss alle. og her får du oppskriftene på bollekake. Det er enklere enn du tror.
Hveteboller med solbær og rømme. Oppskriften er hentet fra boken Morten Schakenda om boller, brød og tilfeldigheter fra bakeriet i Lom.
Det er vel få som kan motstå disse deilige bollene. Følg den enkle oppskriften og du kan servere alle rundt bordet og bli en helt.
Herlige vaniljesnurrer eller -boller som gjør ettermiddagskaffen til en fest. Fyll vaniljesnurrene med dobbelt fyll av vaniljekrem og mandelmasse.
Egg i rundstykke betyr nybakt loff og hardkokt egg. Bakt sammen passer de meget godt til påskefrokosten eller som turmat.
I Norge tenker vi gjerne sukker og syltetøy når noen sier pannekaker. I mange andre land er grove pannekaker med salt fyll vanlig. Og et godt middagsalternativ.
Det er faktisk noen som er bedre til å lage vafler enn nordmenn, og det er belgierne. Prøv denne oppskriften og bli overbevist.
Denne retten passer til både voksne og barn, i tillegg er den lett for barna å være med på å lage.
Du kan selvfølgelig kjøpe ferdige tortillas, men de du lager selv på 15 minutter smaker mye bedre.
I denne oppskriften på eltefrie rundstykker bruker du tørre brødrester som en av ingrediensene. Perfekt for å redusere matsvinn.
Skoleboller eller skolebrød er enkelt å lage selv. Dessuten smaker de mye bedre enn de i butikken. Bare spør de yngre i familien.
Slik lager du de typisk tyske kringlene. De kan også formes som rundstykker som anbefales på ethvert frokostbord, også utenfor oktoberfestsesongen.
Dette langpannebrødet er nesten en rett i seg selv. Du trenger bare litt spekeskinke og en salat ved siden av.
Focaccia er svært populært. Her får du en oppskrift som gir brødet ekstra mye smak takket være spennende ingredienser.
Disse hasselnøttpannekakene med eggedosis og sitronfyll kommer du til å elske. Det gjør de som får gleden av å spise de sammen med deg også.
Ciabatta er godt med pålegg til lunch og fint å ha med på piknik. Varier fyllet med oliven, soltørkede tomater, ost, nøtter eller krydder.
Piroger er russernes svar på pizza eller samosa. De kan fylles med det meste. I denne oppskriften er det lettlaget kjøttfyll. Har du ikke tid å vente på at deigen heves, kan du bruke ferdigdeig fra butikken. Det blir ikke helt det samme, men fyllet gjør susen.
Stort enkle går det ikke an å lage en deilig rett til hele familien eller bare til deg. Legg på det du har lyst på. Forslag finner du i oppskriften.
Å bake bollene på denne måten er ekstra raskt og ikke minst får du en saftighet du skal lete lenge etter.