Croquetas er perfekt snack til et glass vin eller øl, og på ethvert tapasbord. De kan også serveres med aioli, brød og en salat for et fullverdig måltid.
Croquetas er perfekt snack til et glass vin eller øl, og på ethvert tapasbord. De kan også serveres med aioli, brød og en salat for et fullverdig måltid.
Du trenger ikke mange ingrediensene for å lage et skikkelig festmåltid. Egg og hollandaise er det perfekte følge til den deilige hvite aspargesen.
Ingen kan motstå denne frokost/brunsjmenyen der egg og salt kjøtt eller fisk blir bakt. Sett den i ovnen på et bakebrett for muffins eller munkejern. Du kan også bruke porsjonsformer beregnet på suffle eller kaffekopper.
Eggerull kan du spise til frokost, lunsj, middag eller kvelds. Det er få ingredienser og du har noe godt å putte munnen på få minutter.
Congee er kinesernes svar på risgrøt. Den serveres ikke med sukker og kanel, men med salt tilbehør. I denne oppskriften er grøten smaksatt med kyllingkraft og toppet med sprøstekt kjøttdeig, posjert egg og ingefær.
En rask og klassisk svensk matrett som med enkelthet lages utendørs på primusen.
Har avokadoen du har liggende blitt litt vel moden, kan du ovnsbake den sammen med eggene. Topp med tomater, urter, vårløk, bacon/facon, ost eller annet du trenger å få spist opp.
Tacorester til frokost er ikke bare digg, det er også prima matredding. Her løftes tacorestefrokosten til et helt nytt nivå.
Rødbeten er ordentlig høstfølelse, og den søtlige jordlige smaken er perfekt kontrast til blåmuggosten.
Når blomkål bader i tykk og deilig ostesaus - også kjent under navnet Mornay, blir det fest i munnen.
Mont d`Or-sesongen er fra slutten av september til mai og det er et halvt år med glede for ganen. Det er nesten fravær av oppgaver og søl på kjøkkenet.
Disse riskrokettene er den perfekte fingermat til musserende vin.
Resultatet kan enten bli en forrett eller en lekker mellomrett med noen av Norges fineste smaker.
Dette er ukrainernes svar på rømmegrøt.
En litt pikant vri på laksemousse som er enkel å lage og hvor du godt kan bruke rester av røkelaks.
En lun potetsalat gjør sitt til at kaldt kjøtt eller fisk blir et helt måltid.
Ofte kan en salat være en fin måte å få brukt opp restemat. Og poteter fra dagen før er perfekt i slike retter. Hva med en varm potetsalat. Her er oppskriften.
Denne baskiske tapasen som andre steder i Spania heter gambas al ajillo. Serveres tradisjonelt fresende varme i en liten metallpanne.
Lag en deilig pai som gir deg smaken av Italia. Du kan bruke den til hverdagsmiddagen eller til fest.
Gazpacho er en spansk nasjonalrett med opphav i Andalucia. Den serveres kald. Tomat er som regel en viktig ingrediens. I denne oppskriften med mange ingredienser som setter skikkelig smak.
Purrestokk er ikke hverdagskost, men et produkt som har sin plass i matkulturen. Bare se hva du kan lage av noe som normalt ikke brukes.