Kransekake er en skikkelig festkake som du må ha på kakebordet ved store anledninger som jul.
Kransekake er en skikkelig festkake som du må ha på kakebordet ved store anledninger som jul.
Hovedingrediensen til denne retten som er inspirert av svenskenes favorittjulemiddag.
Lag en stuffing til kalkunen som alle vil sette pris på. Du skal blant annet ha i sjampinjong, selleri og persille.
Lag noe skikkelig godt av lutefiskrestene. Det tar deg bare 10 minutter og du kan servere alle vil like.
En deilig leverpostei. Du lager så mye at du kan fordele de i åtte bokser. Dermed har du leverpostei en god stund.
Julekake eller julebrød. Kjært barn har mange navn. Du baker det enkelt selv. Det kan nytes til frokost med godt smør eller med pålegg. Og selvfølgelig til kaffen.
Om det heter julebrød eller julekake, avhenger av hvor i landet du bor. Men at begge navnene har lange tradisjoner er det liten tvil om. Her er en veldig deilig variant.
Skal du lage julekake eller julebrød, som mange kaller det på et minimum av tid, er dette oppskriften for deg. Bakverket er klart på en time.
Du kan bruke marsipan når du skal du lage julekake eller julebrød, som mange kaller det. Det vil gjøre bakverket til en opplevelse.
Vil du lage julekake eller julebrød, som mange kaller. det slik italienerne gjør. De kaller det Panettone.
Hvem kan motstå disse sandkakene når du fyller de med krem og bær?
Fattigmann egner seg ikke for fattigfolk. Hanna Winsnes brukte hele 24 egg i sin oppskrift, og Henriette Schønberg Erken syntes 30 eggeplommer samt ett rødvinsglass med konjakk var akkurat passe.
Har du vært i Italia har du sikkert blitt servert biscotti, en klassisk italienske kjeks eller tørr kake. De dyppes som enten i Vin Santo eller sterk kaffe. Veldig enkel å bake.
Syltelabber er for mange skikkelig tradisjonsmat i julen og en delikatesse for ordentlige matentusiaster. Syltelabber blir ofte ledsaget av en dram, sennep, rødbeter og godt flatbrød.
Det er ingen ting bedre enn hjemmelaget. Derfor skal du prøve denne oppskriften selv om det tar litt tid. Smaken blir herlig, og så hyggelig det blir å servere gjester.
Fenalår er mer anvendelig enn du tror. Pakk inn asparges med skiver av låret, og legg til mandelpotet, urter og krydder så har du et deilig måltid.
Her får du oppskriften på hvordan du enkelt får den perfekte skinkesteken.
Dette måltidet er så smaksmettet som det kan bli. Unn deg en slik fest før juletradisjonene overtar alt.
Denne retten er så godt at du for all del må passe på at det er nok til alle. Doble gjerne oppskriften og lag to med en gang om dere er mange.