Restene av påskelammet trylles fram til saftig og smaksrik kebab med denne enkle oppskriften.
Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.
Lam er alltid godt. Ta derfor sats og trå til for fullt med denne spennende retten.
Sennepsgratinert juleskinke passer utmerket både til middag, på koldtbord og på brødskiva.
Få ting smaker bedre enn en skikkelig lammestek. Når du tillegg fyller den med sennep og persille, når smaken nye høyder.
Risottoris er en rund, uvasket ris med mye stivelse. Stivelsen gjør at risen kan absorbere store mengder væske, og det er all væsken som gir risottoen den store smaken.
Sprøstekt schnitzel og grønne bønner i tomatsaus er en rask og velsmakende middag. Ferdigschnitzler fra butikken kan selvsagt også brukes.
Satay kommer fra Indonesia, her har vi laget satayspyd med kylling som er marinert med en herlig peanøttsaus. Den beste smaken får du når du griller dem på en kullgrill!. Kan også stekes.
Til disse spydene velger du svinekjøtt av god kvalitet, indrefilet eller ytrefilet. Det går også bra med mørbrad. Det er viktig at kjøttet skal være lettstekt for maksimal saftighet.
Det er lite som har fått så mye juling av matglade nordmenn som norsk spekeskinke. Med den Santa Kristina-skinken burde dette være et tilbakelagt kapittel.
Dette må du prøve på koldtbordet. Spekeskinka er faktisk norsk. Santa Kristina spekeskinke med aspargessalat, syltede beter og bringebær.
Italia er opphavet til saltimbocca. Nærmere bestemt området rundt Roma, men den lages i flere deler av Sør-Europa hvor denne kombinasjonen av mørt kalvekjøtt, spekeskinke og salvie finnes.
Nå kan du imponere venne dine med en italiensk gourmetrett til middag. Her er oppskriften på saltimbocca alla romana, en deilig kalvesnitsel med skinke og salvie.
Denne deilige retten med lammelår er komponert ev den kjente kokken Lars Barmen.
Salt kjøtt med kålrotstappe er kraftkost. Her får du oppskriften og fremgangsmåten for å lykkes.
Pølser i brød er god middag når de får spennende tilbehør. Om du griller eller steker dem i panne, er ikke viktig. For det er tilbehøret som gjelder.