Lam og kje

oppskrifter.webp
  • 3 timer 30 minutter

  • 1 time 20 minutter

    Her lager du alt i en gryte som så får lov til å passe seg selv. Så kan du bruke tiden til andre ting. Lammegryte er tingen. Og husk, jo lengre den får stå å godgjøre seg på svak varme, jo bedre blir den.

  • 2 timer 45 minutter

    Det er mange spennende ingredienser i denne retten med utbenet lammelår med byggrynsalat. Den er litt tidkrevende, men ikke vanskelig. Vi viser deg hvordan.

  • 30 minutter

    Lag en veldig rask lapskaus med med lam i. Følg den enkle oppskriften og du kan servere etter en halvtime.

  • 3 timer

    Norsk lam er en fantastisk råvare som vi kunne ha spist mer av. Prøv denne deilige oppskriften der øl er med å øke smaken betraktelig.

  • 2 timer

    Lammestek må ikke nødvendigvis stekes. Du kan også legge den i en gryte. Sett den inn i ovnen med rødvin, urter og grønnsaker.

  • 1 time

    Slik skal du lage lammerygg med kål. Hvitløk, timian, soyasaus setter en ekstra spiss på retten.

  • 3 timer

    Den tradisjonelle, velsmakende fårikålen kommer i mange forskjellige varianter. Her er den tradisjonelle oppskriften.

  • 2 timer

    Denne lammegryta smaker fortreffelig og grønnsakene du skal bruke gjør retten til et stort måltid.

  • 1 time 20 minutter

    Denne gryteretten har mye julesmak. Likevel er den langt unna julematen. I tillegg er den enkel å lage. Prøv lammetagine med kanel, kakao og fiken.

  • 30 minutter

    På jakt etter turmat? Da skal du lage disse kjøttbollene av lam som er perfekte også som tapas.

  • 45 minutter

    Sett det fantastiske lammekjøttet på menyen i dag med denne raske, spennende retten med mojo og saltkokte poteter.

  • 2 timer

    Vi har verdens beste lam i Norge. Det er særlig i påskehøytiden vi lager gode lammeretter. Her er en spennende oppskrift på lammestek med ansjospesto.

  • 1 time

    Carne no tacho com couve er fårikål på brasiliansk. Men smaker ikke som norsk fårikål. Prøv så får du smaken av en annen måte å lage lammet på.

  • 1 time

    Gjør stas på det norske lammekjøttet med et skikkelig festmåltid til hele familien.

  • 1 time 30 minutter

    Så populære er lammeskankene at du betaler en høyere kilopris for dem enn selve låret. Men en eller to ganger i året, må du bare unne deg denne smaksopplevelsen. Og best av alt er at retten lager seg selv mens du nyter fridagen fullt ut.

  • 2 timer

    Få ting smaker bedre enn en skikkelig lammestek. Når du tillegg fyller den med sennep og persille, når smaken nye høyder.

  • 3 timer

    Denne oppskriften på lammestek med ovnsstekte grønnsaker og sjysaus har alt som trengs for en virkelig stor smaksopplevelse.

  • 2 timer 20 minutter

    Her har lammekjøttet erstattet storfekjøtt i en fransk klassiker, boeuf bourgignon.

  • 40 minutter

    Skal du ha venner på besøk anbefaler vi deg sterkt denne deilige retten med lam. Du får garantert jubel rundt bordet.

  • 1 time 20 minutter

    Klephtiko er en av de mest kjente matrettene fra Hellas. Gjenskap stemningen fra din greske favoritt-taverna og server kleftiko til gjestene dine.

Forsiden akkurat nå
130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken