Grønnsakssupper

oppskrifter.webp
  • 30 minutter

    Gammelt brød har vi alltid for mye av, og her får du brukt dem både til suppe og toppingen i form av krutonger.

  • 45 minutter

    En maissuppe gir masse smak til denne retten som toppes med fisk og kantarell.

  • 30 minutter

    En veldig tradisjonsrik suppe fra Mallorca som har slektskap med pancotto. Begge navnene betyr på "kokt brød".

  • 40 minutter

    Denne tomatsuppen smaker suksess. Så vant den også en konkurranse om å være Norges beste.

  • 30 minutter

    Kald rødbetesuppe er en typisk sentraleuropeisk sommerfavoritt som kan serveres med stekte eller kokte poteter for økt metthetsfølelse.

  • 30 minutter

    Denne gulrotsuppen er lettlaget og kan enkelt varieres med både tilbehør og ingredienser

  • 1 time 30 minutter

    Det er neppe noen rett som er enklere å få til god smak på enn løksuppe. Og som ikke minst der ingrediensene er tilnærmet et nullbudsjett.

  • 1 time

    Aspargessuppe er den perfekte måten å bruke opp både skrell og endestykkene fra asparegesen. Med en liten skive røkelaks blir alle restene du har i kjøleskapet brukt opp til et nytt og deilig måltid.

  • 15 minutter

    En overraskende god brokkolisuppe med en fin kokossmak. Server med noen kokosfalk og litt ekstra chili hvis du liker det. I stedet for stekt halloumi kan du også bruke smuldret fetaost.

  • 40 minutter

    Pappa al pomodoro er en italiensk brød- og tomatsuppe som stammer fra Siena i Toscana. Slik får du brukt opp daggammelt brød som tørkes i ovn.

  • 30 minutter

    Nesle, eller brennesle som vi vanligvis kaller den, kan bli til en deilig suppe med masse smak.

  • 30 minutter

    Denne fyldige og deilige suppen lager du med råvarer fra nærbutikken eller nærmeste grønnsaksutsalg. Du kan bruke hermetiske maiskolber.

  • 15 minutter

    Hvem hadde trodd at boksmais kunne smake så godt? Sprøstekt mais og bacon gir suppen nydelig krønsj. Denne smaksrike suppen er er perfekt både til kjølige vinterkvelder, så vel som varme sommerdager.

  • 1 time

    Her får spisskål spille hovedrollen i en setting med andre nordiske råvarer som tyttebær og einerbær.

  • 30 minutter

    En velsmakende gazpacho starter med fantastiske tomater, så invester i noen ekstra gode til denne oppskriften.

  • 30 minutter

    Supper kan portugiserne, og porsjonene er store. Denne klassikeren med kål lager seg stort sett selv, og blir ekstra god om du lager den av din egen kraft.

  • 20 minutter

    Blomkålsuppe er manges absolutte suppefavoritt. Med persilleolje på toppen blir den ekstra god. Her har du oppskriften.

  • 45 minutter

    Når du baker rotgrønnsakene, får du ut mer av den naturlige sødmen som kommer av at stivelsen omdannes. Med parmesankrutonger blir suppen enda bedre.

  • 40 minutter

    Søtpotet er faktisk ikke i slekt med den vanlige poteten. Likevel har de to potettypene mange av de samme bruksområdene og tar like lang tid å tilberede. Her er oppskriften på en deilig søtpotetsuppe med ost som du garantert vil like.

  • 30 minutter

    Lag en deilig suppe med svartkål. Denne kåltypen utfordrer nå grønnkål på grønnsakstoppen. Denne oppskriften overbeviser ganske sikkert også deg.

  • 30 minutter

    Har du plukket mye sopp, kan du lage en herlig skogsoppsuppe. Her er den enkle oppskriften du garantert kommer til å bruke igjen.

Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken