Kantarellfrikassé med bacon og valpolicella-sirup

Kantarellfrikassé med bacon og valpolicella-sirup

Fremgangsmåte

Start med å tilberede sirupen.

Skrell 4 sjalottløk uten å kutte i selve løken.

Legg disse i en kjele sammen med vin, hele pepperkorn og laubærbladet. Ha på lokk og kok til væsken er redusert til 1 dl og løken er mør. Ta av lokket og tilsett sukker og vineddik.

Reduser på middels varme mens du vender løken forsiktig til den er glasert på alle sider. Sett til side mens du tilbereder kantarellene.

Surr sjalottløk og hvitløk i olje til det er mykt. Tilsett kantarellene og stek på middels varme. Tilsett smør mot slutten og skru opp varmen. La det hele surre til soppen har absorbert smøret. Ta bort fra varmen og tilsett salt og pepper.

Stek baconet separat i smør til det er sprøtt. Anrett på tallerken og dryss over gressløk.

Her er mange flotte oppskrifter med kantareller

Se alle våre gode oppskrifter med sopp  

Er du i tvil, les våre tips om soppsanking her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Odd Ivar Solvold

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Pannestekt steinbit med breserte sellerihjerter og varm steinsoppvinaigrette og gnocchi

Pannestekt steinbit med breserte sellerihjerter og varm steinsoppvinaigrette og gnocchi

Fremgangsmåte

  1. Steinbit:
    Del fileten i fire. Stek i smør i en middels varm panne på begge sider. Smak til med salt og pepper.
  2. Gnocchi:
    Bak potetene i ovnen på 150-160°C i ca. ½ time. Grav ut potetkjøttet og passer. Legg potetpuréen ut på et brett, kle med matfilm og avkjøl.
  3. Bland egg og parmesan i potetpuréen og kna inn melet. Dette skal bli en fast, men ikke kompakt masse. Melmengden må avpasses pga. varierende fuktighet i potetene.
  4. Smak til med salt og pepper. Deigen rulles ut i fingertykke pølser og skjæres i ½ cm tykke biter. Kokes i lettsaltet vann til de flyter opp til overflaten.
  5. Breserte sellerihjerter:
    Kutt stangsellerien, 3-4 cm av bunnen, renskjær og skyll godt og lenge. Breser i kyllingkraft smakt til med salt og pepper, hvitløk, sitronsaft og timian i 10-15 minutter.
  6. Steinsoppvinaigrette:
    Del steinsoppen i skiver og stek i klaret smør. Glaser soppen med kyllingkraften og sil av. Reduser og smak til kraften med salt, pepper og sitronsaft. Rør i litt brunet smør.

Se alt det lekre du kan lage med steinbit

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Skogssuppe med ristet skinke frå Suldal

Skogssuppe med ristet skinke frå Suldal

Fremgangsmåte

Kle et bakebrett med aluminiumsfolie og legg skinkeskivene utover. Stek de i ovnen på varmluft på 100 grader til de er sprø.
 
Suppen:
Legg den tørkete traktkantarellen i lunkent vann til den er bløtt opp. Sil av soppen og klem ut det meste av vannet. Ta ut 1/5 og finhakk til garnityr. Mariner med god  olje (oliven, trøffelolje, eller rett og slett en god rapsolje).
 
Løken skrelles, finhakkes og freses blank i 2 ss smør. Tilsett kjøttkraften (kylling eller okse), ha i resten av kantarellene i suppa og kok i 20 minutt.
 
Når suppen har fått kokt ferdig kjører du den sammen med en stavmikser til jevn masse. Smak til med salt, pepper og rund av med fløte.
 
Server suppen rykende varm med oljemarinert sopp, skiver av sprø Suldalsskinke over, og godt brød ved siden av. 
 
 
Tips: Her kan du godt bruke annen sopp også, slik som steinsopp, østerssopp, piggsopp eller annen god skogssopp.
 

Sendt inn av Suldalsskinka

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken
Ukens drink

Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken

Denne herlig leskende og tikiinspirerte drinken med masse tropisk smak og rom, får deg til å drømme om et varmere sted enn Norge i oktober.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken
Ukens drink

Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken

Denne herlig leskende og tikiinspirerte drinken med masse tropisk smak og rom, får deg til å drømme om et varmere sted enn Norge i oktober.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en smaksrik tacograteng
Dagens rett

By på en smaksrik tacograteng

Denne retten er både smaksrik og lettlaget, og noe alle familiens medlemmer vil sette pris på. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her