DAGENS RETT: By på en lettlaget, men svært smaksrik vri på kjøttgryte
Dagens rett
(Bilde: Opplysningskontoret for Kj¿tt)

By på en lettlaget, men svært smaksrik vri på kjøttgryte

Når det er kalv som er hovedingrediensen, blir denne enkle retten svært så feststemt.

 Kalvekjøtt er delikat og mørt og derfor trenger det forsiktig varmebehandling for ikke å bli tørt. Sautering - rask steking i panne - er perfekt. Denne oppskriften kan alle klare.  

Se alle våre oppskrifter med det lekre kalvekjøttet 

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Kalvesauté

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

400 g
benfritt grytekjøtt av kalv
1 båt
2 ss
2 ss
1 ss

Fremgangsmåte

Sauté er en finere gryterett bestående av mørt kjøtt som nesten ikke trenger koking. En sauté består altså av mørt kjøtt tilsatt sjy eller vin.

Press sitronsaften over kjøttet, og la dette godgjøre seg ca. 10 minutter. Hakk hvitløk og surr denne i olje i en gryte. Tilsett kjøttet og sjampinjong og brun det pent. Tilsett krydder,og slå over hvitvin og kraft. Tilsett tomatene, og la alt stå og trekke ca. 15 minutter.

Del asparges opp i biter, og tilsett dette i gryta. Rør maizenna ut i kaldt vann, og rør blandingen forsiktig inn i sautéen. La det koke opp, og rør inn en god skje smør til slutt.

Server gjerne med ristet brød og aioli eller som her med potetmos eller potetsnø.

Sendt inn av

Foto: Matprat / Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Apéritifs Vinskole

Øk vinkunnskapen din med Apéritifs Vinskole. Fem kvelders undervisning, smaking og eksamen for kun 5450

Vi har fått mulighet til å redusere prisen betraktelig på Apéritifs vinskole. Du får nå fem kvelder med undervisning av en av Norges mest erfarne vinforelesere, smaking av til sammen 50 viner, avsluttende eksamen og diplom. Les hele saken

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen