Dagens rett

Helstekt oksefilet med pommes frites og béarnaisesaus

Dette blir helgens høydepunkt

Dette blir helgens høydepunkt

Helstekt oksefilet med pommes frites og béarnaisesaus. Bare smak på det. Selvsagt lager du alt fra bunnen med denne oppskriften.
Redaksjonen
22 Mai 2021 - 00:00

Å helsteke en filet tar ikke så lang tid som mange tror, for fileten gjør seg ferdig i ovnen mens du lager resten av tilbehøret. Du kan selvsagt lage den på grillen - se her for tips til helsteking på grill. 

Uansett valg, pass på å la fileten hvile en god stund før du skjærer den opp i serveringsstykker.

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Helstekt oksefilet med pommes frites og béarnaisesaus

Helstekt oksefilet med pommes frites og béarnaisesaus

Fremgangsmåte

Gni oksefileten inn med salt og pepper, brun den raskt på alle sider i litt olje i en varm stekepanne.

Legg fileten over i et ildfast fat. Stikk inn et steketermometer og sett inn i stekeovnen på 125 grader.

Fileten er rød når kjernetemperaturen når 55-60 grader og rosa når steketermometeret viser 60-65 grader.

Ta ut fileten og la den hvile i minst 15 minutter før du skjærer i den.

Server oksefileten med en god béarnaisesaus og hjemmelaget pommes frites eller ristede kantareller eller stekt sopp, asparges, rødvinsaus og fløtegratinerte poteter.

Perfekte hjemmelagde pommes frites

Slik lager du béarnaise

Mange flere oppskrifter med oksekjøtt

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Perfekte hjemmelagde pommes frites

Perfekte hjemmelagde pommes frites

Fremgangsmåte

Bruk poteter av den faste typen til pommes frites.

Skrell potetene og del i store staver. Ha i en bolle og skyll av stivelsen til vannet er klart.

Kok potetstavene møre i usaltet vann - vannet skal bare simre slik at potetene ikke koker i stykker.

Ta opp potetstavene og la dem renne av seg.

Frityrstek potetene i omganger ved 160 grader til de er lett gyldne. sett opp varmen på oljen til 180 grader og stek frites på nytt til de er gyldne og sprø.

Dryss over salt og server med det samme.

Se alt det gode du kan bruke poteter til

Alle oppskriftene med poteter du kan tenke deg

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Béarnaisesaus

Béarnaisesaus

Fremgangsmåte

Kok inn de fem første ingrediensene til det er igjen ca. 3-4 ss væske (reduksjon). Sil.

Pisk eggeplommer over vannbad. Det vil si i en bolle som varmes opp over dampen fra kokende vann, sammen med reduksjonen til ca. 60 grader (til det begynner å tykne).

Spe med det smeltede smøret litt etter litt i en tynn stråle. Pisk kraftig hele tiden.

Tilsett hakkede urter og smak til med salt og kvernet pepper.

Her finner du oppskrifter på veldig mange spennende sauser

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne måten å tilberede krabben på setter full fart på smaksløkene
Dagens rett
Pepperkrabbe

Denne måten å tilberede krabben på setter full fart på smaksløkene

Skarpe salte og syrlige smaker matcher krabbekjøttet perfekt. Du blir overrasket over hvor delikat resultatet blir.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når råvarene er av topp kvalitet, trenger du bare noen få ingredienser
Dagens rett
Toscansk kylling Pollo alla toscana som i Italia

Når råvarene er av topp kvalitet, trenger du bare noen få ingredienser

Denne toscanske kyllingoppskriften er det beste beviset på det.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik kan du også nyte portvin
Ukens drink
Taylor’s sour

Slik kan du også nyte portvin

Sammen med gin og lime blir den frisk, men beholder fylden, dybden og sødmen fra portvinen. Nå kan høsten bare ta helt over.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Skal du ha de beste 2017-baroloene, må du ha tusenlappene klare - men det finnes noen unntak
+
Tester
Nyheter vin fra Italia spesialpol oktober 2021

Skal du ha de beste 2017-baroloene, må du ha tusenlappene klare - men det finnes noen unntak

Mulighetene til å finne gode baroloer under 500 kroner blir stadig mindre, og spesialpolslippet er intet unntak. Her må du stort sett bla opp mye mer. Men så får du noen virkelige godsaker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne måten å tilberede krabben på setter full fart på smaksløkene
Dagens rett
Pepperkrabbe

Denne måten å tilberede krabben på setter full fart på smaksløkene

Skarpe salte og syrlige smaker matcher krabbekjøttet perfekt. Du blir overrasket over hvor delikat resultatet blir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når råvarene er av topp kvalitet, trenger du bare noen få ingredienser
Dagens rett
Toscansk kylling Pollo alla toscana som i Italia

Når råvarene er av topp kvalitet, trenger du bare noen få ingredienser

Denne toscanske kyllingoppskriften er det beste beviset på det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En enestående mulighet til å smake disse fornemme dråpene fra Toscana
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 18. oktober Oslo

En enestående mulighet til å smake disse fornemme dråpene fra Toscana

En aften der eksklusive viner kommer som perler på en snor. Dette er et hus med Toscanske viner av ypperste kvalitet; Grattamacco, Tenuta San Giorgio, Castello ColleMassari og legendariske Poggio di Sotto

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når denne squashgryten får en meksikansk vri, blir det fart i smaken
Dagens rett
Squash i skiver calabacitas

Når denne squashgryten får en meksikansk vri, blir det fart i smaken

Squashen er ekstra fin å bruke nå som hovedingrediens i en rett som denne. Da trenger du ikke så veldig mye mer enn godt brød.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du lasagne på et øyeblikkk
Dagens rett
Enkel lasagne

Slik lager du lasagne på et øyeblikkk

Det vil si: Lasagne må få lov å få en tur innom ovnen. Men det er vanskelig å få til en bedre hjemmelaget lasagne rett etter jobb, enn denne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik kan du også nyte portvin
Ukens drink
Taylor’s sour

Slik kan du også nyte portvin

Sammen med gin og lime blir den frisk, men beholder fylden, dybden og sødmen fra portvinen. Nå kan høsten bare ta helt over.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her