Dagens rett Ristet breiflabb med krabbesmør og selleripuré

Lag denne lekre middagen til din kjæreste

Gourmetmåltid midt i uka er tillatt på selvese valentinsdagen, eller egentlig uansett når du har lyst å lage noe ekstra godt.

Denne retten er kreert av Jon Aga på Vega Havhotell og det vil forundre meg mye om ikke hans kjære Anna blir lykkelig av å få en slik lekkerbisken servert. Kombinasjonen av lettstekt breiflabb og krabbesmør er like forførende genial som den er enkel. På Vega er du garantert blodfersk breiflabb. Lengre sør i landet må du ta til takke med det du finner i fiskedisken. Og har de ikke breiflabb, smaker det like godt med skrei eller torsk. 

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Ristet breiflabb med krabbesmør og selleripuré

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

litt
pose(r)
500 g
litt
500 g
1 ss
litt
4 stk
pastaplater

Fremgangsmåte

Skjær breiflabben i fire stykker. Ha på salt og nykvernet pepper. Stek fiskestykkene i rapsolje i en god, varm panne.

Krabbesmør:
Rør smøret mykt i en mikser. Hakk opp krabbekjøttet og bland det i smøret. Ha deretter i cognac, sitronsaft, kjørvel, kruspersille og bland godt. Legg smøret i ett hjerteskjell eller blåskjell eller en liten porselensskål.

Sellleripure:
Skrell poteter og selleri og skjær i terninger. Kok det mørt i lett saltet vann. Hell av kokevannet. Mos bitene og spe pureen med melk og fløte til en passe fast mos. Pisk inn smøret og smak til med salt og pepper.

Kok pastaplater etter anvisning på pakken.

Legg opp breiflabben på nykokte pastaplater på tallerken og legg krabbesmøret i skjell på pastaen sammen med fisken, slik at det smelter av varmen fra den. Server med selleripureen. 

License:Synøve Dreyer

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen