Dagens rett

Verdens beste vegetarrett. Må prøves

Falafel er langt mer smaksrik enn de aller fleste kjøttboller. Når også tilbehøret har mye av alt, må det bare bli godt.

Kikerter er en råvare som bør finnes i alle kjøkkenskap. For da har du alltid et alternativ til kjøtt for hånden og en ingrediens som passer inn i en rekke retter.  

Se alt du kan bruke kikerter til

Falafel er en nordafrikansk klassiker med kikerter som hovedingrediens. Disse geniale bollene bør få tilhengere langt utenfor vegetarianerkretser. Først og fremst fordi de smaker bedre enn de aller fleste kjøttboller, men også fordi de er lettlagete og rimelige.

Du kan også prøve denne oppskriften på falafel

Falafel serveres på mange måter med eller uten pitabrød, med hummus, tabbouleh, yoghurtdipp eller tomatsaus. Eller i den settingen du vanligvis bruker kjøttboller.

Få daglige middagstips som e-post  - det er selvfølgelig gratis. 

Krydret falafel

Fremgangsmåte

Ha kikerter i et dørslag og skyll godt under kaldt vann. La dryppe av.

Varm opp olje i en panne og stek løk og hvitløk myke ved svak varme i noen minutter. Ha i en bolle sammen med kikertene og krydderet. Mos med en tresleiv eller potetmoser til grov pure. Tilsett persille. Smak til med salt og pepper. Pisk egget lett og bland det godt inn. Form boller som rulles i brødsmulene. Varm opp pannen på ny med mer olje og stek bollene ved middels varme på alle sider. 

Tips:
Falalfel kan serveres varme eller kalde, med couscous, hummus, tabbouleh og salat eller i pitabrød.   

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Tabbouleh

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

150 g
kirsebærtomater, delt i fire
litt

Fremgangsmåte

Ha bulgurhveten i en bolle og hell det kokende vannet over. Sett det til side og la det ligge i bløt i 20-25 minutter, til grynene er møre. Hell bulguren opp i en sikt slik at bløtevannet renner av, og ha de avrente grynene i en serveringsbolle.

Bland sammen de øvrige ingrediensene og ha dem oppi bulguren. Bland alt godt sammen. Smak til med salt og pepper, og server straks.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Hummus

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

2 ss
tahinipasta (laget av sesamfrø)
Paprikakulver

Fremgangsmåte

Skyll kikertene godt og la drypp av. Ha alt i en blender og kjør til jevn masse. Tilsett eventuelt litt vann hvis den blir for fast. Dryss over litt paprika og spisskummen samt persille før servering. Holder seg i kjøleskap i 4-6 dager.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Slik ble Barcelona et ølmekka

Når noe først får grep i Barcelona, så skjer det raskt. Øl er på kort tid blitt en av de hotteste trendene i verdensbyen. De nye bryggeriene innenfor bygrensene vender derfor blikket hjemover etter å ha gjort seg bemerket utenlands. Les hele saken

Herfra kommer det steinbra viner

Frankens gammelmodige flaskevalg til tross, er innholdet i de beste flaskene med silvaner og riesling noe av det fremste som produseres i Tyskland. Og de historiske “Steinweine” er fortsatt blant regionens beste. Les hele saken

Til toppen