Dagens rett

Grillet kveite med tomat- og kongekrabbelasagne, pepperrothollandaise

Dette er nyttårsmenyen for fiskeelskeren

Dette er nyttårsmenyen for fiskeelskeren

Kveite er festfisk nummer én. Derfor er den som skapt for nyttårsaften. Du får også oppskrift på en lekker dessert.
Redaksjonen
31 Desember 2019 - 01:10

Denne kveiteoppskriften er slett ikke vanskelig å lage. Ikke tar den altfor lang tid heller. Derfor rekker du fint å lage desserten vi frister med. En crème brulée med svisker og marsipan er den perfekte avslutning før vi skåler inn det nye året.

Flere lekre kveiteretter finner du her

Grillet kveite med tomat- og kongekrabbelasagne, pepperrothollandaise

Grillet kveite med tomat- og kongekrabbelasagne, pepperrothollandaise

Fremgangsmåte

  1. Kok inn krydder og skalldyrkraft (til lasagnen) til den har god og kraftig smak.
  2. Kok appelsinsaften inn til 1/3 og bland den i skalldyrkraften.
  3. La den rå kongekrabben trekke i kraften i 2-3 min (ikke nødvendig hvis den kjøpes kokt). Hold av noen pene biter til pynt, hakk resten.
  4. Rør fløten i skalldyrkraften og kok den inn et par minutter til den får fyldig konsistens.
  5. Rør inn hakket kongekrabbe, basilikum og parmesan.
  6. Rens og fres spinaten i litt olje, smak til med salt og pepper. La spinaten renne av på et håndkle.
  7. Dypp tomatene i kokende vann og flå av skinnet. Del dem og ta ut frøene. Skjær skiver av tomatene, i størrelse til porsjonsformene du skal lage lasagnen i.
  8. Legg tomat i bunnen av formen, så et lag spinat, deretter krabbestuingen og tomat på toppen. Før servering varmes lasagnen i ovn ved 150 grader i 2-3 minutter.
  9. Dryss salt og pepper på fisken og pensle den lett med olje. Stek den i en grillpanne, 2-3 min på hver side, eller i ovn ved 150 grader i 6-8 minutter avhengig av tykkelsen.
  10. Smak sausen til med finrevet pepperrot, behold noe til pynt.
  11. Legg opp fisken på aspargestopper med tomat-kongekrabbelasagne ved siden av og hjemmelaget pepperrothollandaise rundt.

Sendt inn av Norges sjømatråd

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Pepperrothollandaise

Pepperrothollandaise

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret til hollandaisesausen over middels varme, det skal ikke koke eller ta farge.
  2. Ta smøret av varmen og la det stå så de faste stoffene i smøret synker til bunns. Bare det klare smørfettet skal brukes.
  3. Ha eggeplommene i en glassbollene og visp de over vannbad til de tykner.
  4. Visp inn det klarnede smøret litt om gangen, først dråpevis, og når sausen begynner å tykne, i en tynn stråle.
  5. Smak den til med pepperrot, salt og sukker.
  6. Pepperrotsmaken kommer best frem med litt sukker i sausen.

Her finner du oppskrifter på veldig mange spennende sauser

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Crème brulée med svisker og marsipan

Crème brulée med svisker og marsipan

Fremgangsmåte

Kok opp melk, sukker, fløte og vaniljestang.
 
Rør sammen eggeplommene i en bolle og spe forsiktig i den kokende melken under stadig omrøring. Hell røra tilbake i kasserollen og varm sakte opp under omrøring til den tykner. Pass på at den ikke koker.
 
Grovhakk svisker og riv marsipanen. Kjør alt sammen i en foodprosessor til en jevn masse. Fordel massen i porsjonsformene.
 
Sil og hell eggeblandingen over sviskemarsipanen i de små ildfaste formene. Hell over litt amaretto.
 
Sett formene inn i ovnen på 98 grader til den stivner og er fast. Avkjøl formene og strø litt sukker på toppen.
 
Karamelliser sukkeret enten i grillen under sterk varme eller med en skibrenner.
 

Sendt inn av Lars Barmen

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her