Didriks meksikanske festmeny

Lag en skikkelig festmiddag av Didriks kaliber i det vi benker oss for å følge Melodi Grand Prix i dag.
Redaksjonen
29 Mai 2010 - 01:00

I dag skal det hele avgjøres, og vi setter vår litt til Didrik Solli-Tangen i dagens finale i Melodi Grand Prix.
 
Hans kjærlighet til meksikansk mat skal ikke gå upåaktet hen, og hva er vel bedre enn å lage en rekke deilige meksikanske retter til den store festen?!
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Gratinerte nachos

Gratinerte nachos

Fremgangsmåte

Fres kjøttdeig, finhakket løk og chili i en varm panne.

Tilsett kryddermiksen og vann og la sausen koke etter anvisning på pakken.

Legg tortillachipsen på et ildfast fat og fordel resten av ingrediensene på toppen, osten til slutt.

Gratiner i stekeovn på 225 grader i ca. 5 minutter.

Server med ekstra sterk salsa eller tabasco, rømme og hjemmelaget guacamole ved siden av.

Salsa er enkelt som bare det

Flere deilige retter med nachos

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Hjemmelaget guacamole

Hjemmelaget guacamole

Fremgangsmåte

  1. Skrell avocadoene og del i to.
  2. Mos hvitløken med litt salt i en morter.
  3. Tilsett sitronsaft og hell over avokadokjøttet.
  4. Mos alt sammen med en gaffel og smak til med evt. mer sitronsaft.
  5. Tilsett de andre ingrediensene og rør til jevn masse. 

Flere sauser og tilbehør

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Grillet quesedilla med chorizo

Grillet quesedilla med chorizo

Fremgangsmåte

Legg chorizo, brie, tomater og ruccula på en halvdel av hver tortilla. Brett over den andre halvdelen og trykk sammen.

Grill tortillaene på begge sider på svak varme til de er gylne.

Skjær quesadillasene opp i kakebiter og server.

Serveres gjerne med guacamole og salsa ved siden av, samt en god salat.

Flere internasjonale retter

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Het feta

Het feta

Fremgangsmåte

  1. Fylte chilifrukter er en perfekt forrett eller en liten smårett. De beste typene til dette formålet er Hungarian Hot Wax, Aji Blanco Cristal, Hot Banana eller Jamaican Bell.
  2. Del fruktene uten å ta bort skallet. Fjern frø og mellomvegger.
  3. Fres bacon, løk og selleri i olje. Tilsett osten, krydderene og de hakkete rekene og bland godt.
  4. Press massen ned i chilihalvdelene. Gratiner i ovnen ved 225 grader i 15 minutter.
Servér sammen med ris som en smårett. 
Denne retten kan også med fordel serveres som tilbehør til en god kjøttmiddag.
 
Les mer om chili på denne siden 
 

Sendt inn av Rune Brand

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Fajitas med biffstrimler

Fajitas med biffstrimler

Fremgangsmåte

  1. Skjær kjøttet i strimler og mariner biffstrimlene i marinaden i ca. 30 minutter.
  2. Sil marinaden fra kjøttet (men ta vare på den) og brun det i varm stekepanne sammen med grovhakket løk, paprika og finhakket jalapeno i ca. 5 minutter.
  3. Rør inn litt av marinaden i kjøttblandingen det siste minuttet. Smak til med salt og pepper.
  4. Varm tortillaene i stekeovnen innpakket i alufolie.
  5. Ta dem ut og fyll med kjøttblandingen. 
  6. Brett tortillaene som en konvolutt.
  7. Server med hjemmelaget guacamole , varme bønner, rømme og litt salsa.

Slik lager du salsa

Flere spennende retter med fajitas finner du her

Her er våre beste tex-mex-oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende
Ukens drink

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende

Iskaffe er kanskje ikke førstevalget i november, men litt denne kombinasjonen føles nesten som medisin. Viktigst er at den smaker godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her