Slik setter du sammen et fristende koldtbord til nasjonaldagen

Oppskrifter til 17. mai

(wmaster890)

Ethvert koldtbord må ha roastbiff

Roastbiff

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

2 ts

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 125° C.

Gni kjøttet inn med salt og pepper. Kjøttstykket kan gjerne surres med hyssing, da er det lettere å få pene skiver.

Brun kjøttet hele veien rundt i smør i en stekepanne. Stikk deretter et steketermometer inn til midten av kjøttstykket.

Når steketermometeret viser 55 grader er snittflaten rød, ved 60 - 65 grader er den rosa.

La kjøttet hvile i 20 minutter før det skjæres opp. Bruk en skarp kniv.

Roastbiff kan serveres varm med råstekte eller ovnstekte poteter, grønnsaksblanding og sjysaus eller rødvinssaus.

Kald smaker den godt sammen med pepperrotkrem, waldorfsalat, pickles, rå løk, potetsalat, her er det fritt valg på øverste hylle.

Se flere oppskrifter med roastbiff her

Og her finner du mange retter som passer utmerket på koldtbordet

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen