Østers naturell
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Børst østersene godt slik at det ikke er noe skallrester på dem. En østerskniv er et nødvendig og godt hjelpemiddel til å åpne østersen med.
Slik åpner du de
Sendt inn av Eksportutvalget for fisk
Foto: Thor Brødreskift
Valentineskrei
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Hell på så mye matfløte at det står halvt opp på sellerien.
Legg på tett lokk og la sellerien koke til den er mør, ca. 10 minutter.
Mos sellerien og smak til med salt og pepper. Hold puréen varm.
Ha salsaen i en kjele og gi den et oppkok og la den surre over lav varme under lokk i ca. 10 minutter. Smak til med salt og rør inn finhakket persille like før servering.
Stek fisken på middels høy varme med skinnsiden ned i en blanding av olje og smør i ca. 8 - 10 minutter slik at skinnet er sprøtt.
Snu fileten og stek videre i et par minutter til den så vidt gjennomstekt.
Det er viktig at varmen ikke er for sterk og at fisken ikke steker for lenge, da blir den tørr.
Legg opp fisken på en seng av selleripuré og drypp den røde salsaen rundt. Server med sprø hjertetoast.
De beste oppskrifter med torsk og skrei
Her har du nesten 250 oppskrifter med torsk
Her får du svært så praktiske kokketips
Sendt inn av Norges sjømatråd
Foto: Petter Berg
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 Poeng
Gosset Grand Rosé Brut
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 499,90 Bestillingsutvalget -
84 Poeng
Meinklang Prosa 2017
Østerrike
Volum: 0.750 Pris: 165,00 Basisutvalget -
86 Poeng
Eiker Saison du Framboise 2016
Norge
Volum: 0.330 Pris: 59,90 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Cant. del Taburno Albarosa Rosato 2016
Italia
Volum: 0.750 Pris: 179,90 Bestillingsutvalget -
80 Poeng
Veuve Ambal Expression Cremant de Bourgogne Blanc de Noirs Brut
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 159,90 Testutvalget

