Dagens rett

Gravet kveitecarpaccio og grillet kveite

Vi har noen av verdens beste råvarer i Norge, og i dag har vi laget en skikkelig symfoni på en av våre aller beste matfisker - kveita.

Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Dagens rett tar sommerferie
Vi gjør oppmerksom på at utsendelsen av Dagens rett på e-post fra og med 2. juli tar en kort sommerpause. Dette for at din e-postkasse ikke skal fylles opp mens du er på ferie.
 
Utsendelsene vil starte opp igjen 13. august .
 
I denne perioden vil du imidlertid som normalt finne Dagens rett på vår nettside.

Gravet Norsk Kveitecarpaccio med lune tomater og små salater

Fremgangsmåte

La kveitefileten ligge kaldt med sukker, salt og litt timian i ett døgn.

Lune tomater og små salater:
Bak tomatene i ovn på 150 grader til skinnet på sprekker (ca 8-10 min).

Bland forskjellig typer småbladet salat. Skjær kveitefileten i tynne skiver og legg utover på tallerker.

Legg tomater oppå sammen med salaten og sorte oliven. Dryss litt olivenolje over.
 
Server gjerne med nybakt brød.

Sendt inn av

Foto: Audun Aagre

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Grillet kveite med salsa og majonessaus

Fremgangsmåte

Smør kveiteskivene med olje og dryss på salt og nykvernet pepper. Stekes eller grilles 3 minutter på hver side.

Salsa:
Rør sammen alle ingrediensene og hold den kald.

Majonessausen:
Rør sammen majones, fløte, oliven og varmt vann. La det bli varmt, må ikke koke.

Server den stekte kveita med salsa, majonessaus, ris, litt frisk salat og gjerne tortillas.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen