Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen

Oppskrifter med kalkun

(YinYang)

Fyll til kalkunen kan også lages i form

 

Cornbread dressing - maisbrød-stuffing

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

1 stk
hjemmelaget maisbrød (cornbread)
1 stk
4 stk
0.5 ts
0.25 ts

Fremgangsmåte

Smuldre brødet i en stor bolle. Finhakk løk og stilkselleri og tilsett i bollen sammen med finhakket salvie eller timian. 1 ts tørket urtekrydder kan erstatte 1 ss finhakkede friske urter.

Hell kalkunkraft eller hønsebuljong i blandingen sammen med litt smeltet smør, salt og pepper. Fyll kalkunen med stuffingen. Overflødig stuffing kan fylles i en smurt form og stekes sammen med kalkunen den siste delen av steketiden (ca. 1/2 time).

Her finner du oppskrift på maisbrød (cornbread)

 Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen

Husker du ikke hvordan du helstekte kalkunen finner du alt du trenger her. Bare følg vår oppskrifter  og du får suksess.

Slik steker du kalkunen perfekt

Kalkunstuffing

Brun julesaus til kalkunen

Den store jule- og nyttårsmenyen vår gir deg svar på de fleste spørsmål

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: mphillips007

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Stuffing

Fremgangsmåte

Legg brødterningene i langpannen i stekeovnen ved 200°C i noen minutter til de er sprø.

Del soppen i båter, finhakk løken og skjær sellerien i biter. Fres alt lett i litt smør i en panne.

Bland brød, grønnskaer og nøtter sammen og dryss over salt, pepper og finhakket persille.

Fyll stuffingen i kalkunen eller stek den i en ildfast form sammen med kalkunen den siste halve timen.

 Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen

Husker du ikke hvordan du helstekte kalkunen finner du alt du trenger her. Bare følg vår oppskrifter  og du får suksess.

Slik steker du kalkunen perfekt

Kalkunstuffing

Brun julesaus til kalkunen

Den store jule- og nyttårsmenyen vår gir deg svar på de fleste spørsmål

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Sendt inn av

Foto: bhofack2

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Kalkunfyll

Antall porsjoner

8

Tilberedningstid

2 timer

Ingredienser

100 stk
250 stk
1 ts
3 stk
stk

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en panne og tilsett hakket løk, sellerirot og bacon. La det surre over svak varme uten å brunes.
 
Pisk eggene sammen. Bland loffen, hakket persille, paprika i biter, salt og muskat sammen med det du har surret i pannen. Ta av varmen og tilsett eggene, bland sammen til du får en smidig farse, tilsett litt vann om nødvendig. Bland i soppen.
 
Blandingen fylles i kalkunen både i kråa (halsen) og i magen. Sy igjen.
 
Pakk kalkunen inn i folie og stek den i ca 50 min. pr. kg ved 150 grader.
 
Av sjyen som blir lages det saus. Jevn den ut med mel og tilsett litt salt og en god skvett rømme.
 
Kalkunen brunes ved litt sterk varme til den er passe gyllenbrun og taes ut så den får satt seg, ca 15 minutter før oppdeling.
 
Tips:
Fyllet kan også stekes i brødform i 30 minutter. 
 

Sendt inn av

Foto: YinYang

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen