Kalkunbiff med byggryn

Kalkunbiff med byggryn

Fremgangsmåte

  1. Kok byggrynene i vann 20-30 min, til de er myke, men fremdeles har litt motstand.
  2. Sil av vannet som evt. er igjen i kjelen. Vend inn krydderurter og olje like før servering.
  3. Stek kalkunbiffene på middels sterk varme i en stekepanne med smør i 3-4 minutter på hver side. Ta biffene ut av pannen og la dem hvile minst 3-4 minutter.
  4. Lag saus av stekefettet fra biffene. Tilsett rødløk, ingefær, hvitløk og sukker i stekepannen og la det surre i ca. 1 minutt.
  5. Ha i soyasaus og sitronsaft. La det hele få et kjapt oppkok. Ha i halvparten av granateplekjernene.

Server kalkunbiffen med salat, saus og byggryn. Pynt med resten av granateplekjernene.

Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen

Husker du ikke hvordan du helstekte kalkunen finner du alt du trenger her. Bare følg vår oppskrifter  og du får suksess.

Slik steker du kalkunen perfekt

Kalkunstuffing

Den store jule- og nyttårsmenyen vår gir deg svar på de fleste spørsmål

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Kalkunbiff med søtpotet, ruccula- og ostesmør

Kalkunbiff med søtpotet, ruccula- og ostesmør

Fremgangsmåte

  1. Surr kalkunbiffene med en god skive bacon og fest med en tannpirker.
  2. Stek kalkunbiffene på middels sterk varme i en stekepanne med smør, eller grill dem, i 4-5 minutter på hver side.
  3. Ta biffene ut av pannen og la dem hvile minst 3-4 minutter.
  4. Server biffen med stekte søtpotetbåter, salat og ruccula- og ostesmør.
  5. Ruccula- og ostesmør:
    Bland sammen romstemperert smør, revet ost, hakket ruccula og finhakket hvitløk. Smøret pakkes i plastfolie og legges kaldt til de skal brukes.
  6. Stekte søtpoteter:
    Søtpotetene deles i båter, vendes i olje, salt og pepper. Stekes i ovn på 230 grader i 15-20 minutter.

Tips:
Server gjerne med ostefylt paprika som du kjøper ferdig fra ferskvare- eller kjøledisken.

Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen

Husker du ikke hvordan du helstekte kalkunen finner du alt du trenger her. Bare følg vår oppskrifter  og du får suksess.

Slik steker du kalkunen perfekt

Kalkunstuffing

Den store jule- og nyttårsmenyen vår gir deg svar på de fleste spørsmål

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Kalkunbiff med persillepotetmos og epler

Kalkunbiff med persillepotetmos og epler

Fremgangsmåte

  1. Del kalkunfileten i biffer a 175 g.
  2. Skjær av de grønne bladene på purren og forvell (kokes i noen sekunder) 4 blader i lettsaltet vann.
  3. La bladene renne av på et tørkepapir og skjær de i passe tynne remser på langs i samme bredde som kalkunbiffenes tykkelse.
  4. Surr purreremser rundt kalkunfileten og deretter en baconskive rundt. Fest om nødvendig med en tannstikker.
  5. Stek kalkunbiffene i smør og olje i middels varm panne i 3 min på hver side. La biffene hvile i pannen minst 5 min før servering.
  6. Persillepotetmos:
  7. Skrell potetene og del de i mindre biter. Kok de møre i usaltet vann og hell av vannet.
  8. Mos de i kjelen sammen med melk og smør og smak til med salt. Rør inn finhakket persille og chili.
  9. Tilbehør: Del eplene i båter og stek de i smør til de blir litt møre. Dryss over sukker og hold de varme til servering.
  10. Legg opp kalkunbiffene på varme tallerkener sammen med persillepotetmos og stekte eplebåter.

Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen

Husker du ikke hvordan du helstekte kalkunen finner du alt du trenger her. Bare følg vår oppskrifter  og du får suksess.

Slik steker du kalkunen perfekt

Kalkunstuffing

Den store jule- og nyttårsmenyen vår gir deg svar på de fleste spørsmål

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Maptrat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her