Kalkungryte med karri og kokos

Kalkungryte med karri og kokos

Fremgangsmåte

  1. Skjær kalkunfileten først i skiver og så i strimler.
  2. Stek strimlene gylne i smøret og dryss over paprikapulver.
  3. Tilsett hvitløk, kokosmelk og karripasta.
  4. Senk varmen og la det hele småkoke i ca. 8-10 minutter.
  5. Fres grønnsaker og sopp raskt i litt olje og tilsett dem så i gryten.
  6. Smak til med litt limesaft, salt og pepper.
  7. Dryss over frisk koriander og server med jasminris ved siden av.

Tips1: Om du bruker rester av ferdigstekt kalkun, må du korte ned på den første varmebehandlingen slik at ikke kjøttet tørker helt ut. Men ellers kan du følge oppskriften.

Tips2: Du kan godt bruke kyllingfilet i stedet for kalkun.

Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen

Husker du ikke hvordan du helstekte kalkunen finner du alt du trenger her. Bare følg vår oppskrifter  og du får suksess.

Slik steker du kalkunen perfekt

Kalkunstuffing

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matrat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Karrisuppe av kalkun

Karrisuppe av kalkun

Fremgangsmåte

  1. Denne suppen er fin å lage når du har en hel kalkun som du vil stykke opp til flere middager. Av kraften fra skroget blir det god suppe.
  2. Del kalkunskroget i passe stykker, legg dem i en kjele og hell over kaldt vann. Tilsett salt og pepperkorn.
  3. Kok opp og skum av kraften.
  4. Kutt grønnsakene til kraften i biter. Fres dem lett i smør og legg dem over i en kjele. La kraften trekke 1-2 timer. Sil kraften.
  5. Finhakk løk og fres den i en kjele sammen med karri. Rør inn hvetemel og spe med kraften.
  6. La suppen småkoke ca. 5 minutter. Ta kjelen av platen.
  7. Visp eggeplommer og fløte, og hell blandingen forsiktig i suppen under omrøring. Suppen må ikke koke etter at eggene er tilsatt.
  8. Ha i kjøttstrimler og reker før servering.
  9. Dryss over hakket kryddergrønt.

Med brød til smaker suppen godt, og kan serveres som varm lunsj eller selvstendig middag.

Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen

Slik steker du kalkunen perfekt

Kalkunstuffing

Den store jule- og nyttårsmenyen vår gir deg svar på de fleste spørsmål

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Restesmørbrød etter kalkunmiddagen

Restesmørbrød etter kalkunmiddagen
Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her