Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen

Oppskrifter med kalkun

(YinYang)

Og dette bruker du restene til

Kalkungryte med karri og kokos

Fremgangsmåte

Skjær kalkunfileten først i skiver og så i strimler.

Stek strimlene gylne i smøret og dryss over paprikapulver. Tilsett hvitløk, kokosmelk og karripasta. Senk varmen og la det hele småkoke i ca. 8-10 minutter.

Fres grønnsaker og sopp raskt i litt olje og tilsett dem så i gryten. Smak til med litt limesaft, salt og pepper.

Dryss over frisk koriander og server med jasminris ved siden av.

Tips1: Om du bruker rester av ferdigstekt kalkun, må du korte ned på den første varmebehandlingen slik at ikke kjøttet tørker helt ut. Men ellers kan du følge oppskriften.

Tips2: Du kan godt bruke kyllingfilet i stedet for kalkun.

Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen

Husker du ikke hvordan du helstekte kalkunen finner du alt du trenger her. Bare følg vår oppskrifter  og du får suksess.

Slik steker du kalkunen perfekt

Kalkunstuffing

Brun julesaus til kalkunen

Den store jule- og nyttårsmenyen vår gir deg svar på de fleste spørsmål

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Karrisuppe av kalkun

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

2 timer

Ingredienser

Kraft
1 stk
kalkunskrog
1.5 l
1.5 ts
Suppe
1 stk
2 ss
12 dl
200 g
kalkunkjøtt i strimler

Fremgangsmåte

Denne suppen er fin å lage når du har en hel kalkun som du vil stykke opp til flere middager. Av kraften fra skroget blir det god suppe.

Del kalkunskroget i passe stykker, legg dem i en kjele og hell over kaldt vann. Tilsett salt og pepperkorn. Kok opp og skum av kraften. Kutt grønnsakene til kraften i biter. Fres dem lett i smør og legg dem over i en kjele. La kraften trekke 1-2 timer. Sil kraften.

Finhakk løk og fres den i en kjele sammen med karri. Rør inn hvetemel og spe med kraften. La suppen småkoke ca. 5 minutter. Ta kjelen av platen. Visp eggeplommer og fløte, og hell blandingen forsiktig i suppen under omrøring. Suppen må ikke koke etter at eggene er tilsatt. Ha i kjøttstrimler og reker før servering. Dryss over hakket kryddergrønt. Med brød til smaker suppen godt, og kan serveres som varm lunsj eller selvstendig middag.

Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen

Husker du ikke hvordan du helstekte kalkunen finner du alt du trenger her. Bare følg vår oppskrifter  og du får suksess.

Slik steker du kalkunen perfekt

Kalkunstuffing

Brun julesaus til kalkunen

Den store jule- og nyttårsmenyen vår gir deg svar på de fleste spørsmål

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Matprat

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

  

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Dagens rett Ovnsbakte egg med Bimi og syltede sennepsfrø

Bakte egg er luksuriøst og deilig - smak det du også

Egg hører ikke kun frokosten til. Bakes de i ovnen som i denne oppskriften, er de ypperlige for late dager der du ikke orker å tilbringe mye tid over grytene, eller når du virkelig vil imponere brunsjgjestene dine. Les hele saken

Til toppen