Kald aspargessalat med spekeskinke
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Legg alt på fat og garner med rikelig frisk basilikum. Server salaten til spekeskinke.
Denne salaten smaker godt både på koldtbord og salat på tur.
Flere deilig retter med asparges
Gode retter med spekemat finner du her
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt
Foto: Per Alfsen
Drikke som passer til denne oppskriften
Rømmegrøt med spekeskinke
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Flere deilige oppskrifter til koldtbordet finner du her
Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter
Foto: Mari Svenningsen
Fylt okserullade
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Skjær et tynt lag av fileten øverst uten å skjære igjennom. Snu fileten og gjør det samme, men på motsatt side, slik at fileten kan trekkes ut i et sammenhengende stykke.
Legg baconskiver på tvers av fileten, legg over ost og urter. Rull sammen til en pølse.
Stikk inn trepinner for å holde rulladen sammen. Pensle med grillolje og brun rulladen på alle sider på høy varme.
Legg rulladen over på kald side av grillen, stikk et steketermometer inn i midten av den og legg på lokket.
Grill under lokk i ca. 30-40 minutter, til steketermometeret viser 60-65 grader.
Ta rullen av varmen og pakk det inn i aluminiumsfolie og la det ligge å hvile i minst 20 minutter før du skjærer den opp.
Skjær rullen i 2 cm tykke skiver. Servér med salat, bakte poteter og en god chilisaus, eller en deilig grillsalat.
Tips: Du kan også steke denne okserullen i stekeovnen på 175 grader i ca 45 minutter eller til steketermometeret viser ca 60 grader.
Gode råd og tips om grilling finner du her
Her finner du veldig mange deilige grillretter
Mariner kjøttet selv med disse gode marinadene
Se alle våre oppskrifter på marinader og saus til grillmaten
Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Astrid Hals
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 Poeng
J. Christopher Dundee Hills Pinot Noir
USA
Volum: 0.750 Pris: 419,00 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Ch. Grange Cochard Morgon Vieilles Vignes 2016
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 224,90 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Ringnes Extra Gold
Norge
Volum: 0.330 Pris: 23,50 Basisutvalg (Grunnsortiment) -
83 Poeng
Meinklang Burgenland Red 2019
Østerrike
Volum: 3.000 Pris: 499,90 Bestillingsutvalget -
82 Poeng
Hacienda Lopez de Haro Rosado 2019
Spania
Volum: 0.750 Pris: 149,20 Bestillingsutvalget
Panna cotta
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Gelatinplatene må bløtlegges i kaldt vann i 5 minutter før bruk.
Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frøene og hele vanlijestangen i en tykkbunnet kjele med fløte og sukker.
Kok opp blandingen forsiktig mens du rører hele tiden. Ta kjelen av platen, ta ut vaniljestangen, og rør inn gelatinen.
Hell blandingen i seks små former eller glass. Avkjøl minst 2 timer før servering.
Ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en foodprocessor, kjør til massen er glatt og sil den.
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Studio Dreyer-Hensley
Drikke som passer til denne oppskriften
Pavlova
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Tegn opp en sirkel på 26 cm i diameter på et bakepapir.
Visp eggehvitene til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddiken mens du visper.
Tilsett sukker, maisenna og vaniljesukker litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
Når massen er blank og smidig har du den på bakepapiret, innenfor sirkelen.
Sett platen nederst i ovnen og senk varmen fra 250 grader til 100 grader.
Stek bunnen i ca 1 time, da er marengsen sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles og flytt den forsiktig over på fat.
Bland kremen med med vaniljekrem.
Pynt til slutt med rikelig med bær.
Tips: Noen mynteblader gjør kaken enda flottere.
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter
Foto: Alf Børjesson
Drikke som passer til denne oppskriften

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.
