

Varm Norsk Kongekrabbe med vårløk, soya og hvitløk
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
Skjær krabbekjøttet i tynne båter og arranger det etter hverandre med vårløk i mellom. Pynt det hele med revet hvitløk, ingefær, og reddik. Bland sammen soyasaus og limejuice og mariner krabbe og vårløk. Varm opp oljene til det begynner å ryke, hell over. Pynt med agurk og koriander. Serveres med en gang.
Sendt inn av Sven Erik Renaa,bidrag til Årets Kokk 2006
Drikke som passer til denne oppskriften
Skinnstekt norsk kveite med hjertesalat-saus og trøffel
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Forvell salaten i lettsaltet vann og avkjøl raskt i isvann.
Sauter sjalottløken i litt smør, tilsett kyllingkraft, la det koke til løken er mør (ca 10 minutter).
Kjør salaten i blender med kraften og monter sausen med smøret (tilsett terninger med kaldt smør mens du visper).
Smak til med salt og hvit pepper samt sitronskall.
Stek fisken på skinnsiden i litt olje med salt og pepper til kjernetemperaturen er på ca 45 grader, snu den med skinnsiden opp og dra av skinnet før servering.
Legg sausen i bunnen av tallerken drypp nøttesmøret rundt. Avslutt med fisken.
Høvle rikelig med sort trøffel over.
Her har du oppskrifter på feststemte kveiteoppskrirfter
Flere deilige retter med kveite
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Sven Erik Renaa, bidrag til Årets Kokk 2006
Foto: Audun Aagre
Ovnsbakt norsk kveite med sherry og grønnsaker
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
Kok potetene på forhånd i lettsaltet vann til de er nesten ferdig. Tørk tomatene i ovn på 100 grader i 30 minutter med salt, litt sukker og pepper.
Øk ovnstemperaturen til 150 grader.
Stek baconet i panne med oljen. Ta det baconet og tørk det på papir.
Krydre og stek kveita på begge sider til den blir gyllen.
Tilsett grønnsakene, timian og smør. Bak dette i ovnen ved 150 grader i ca. 10 minutter.
Tilsett vin, tomater, sherryeddik og kraft. Bak det ferdig i ca. 5 minutter til kveita har en kjernetemperatur ca. 45 grader.
La fisken hvile ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Server med godt brød
Her finner du mange oppskrifter med kveite
De beste oppskriftene med steinsopp
Her finner du Matportalens beskrivelse av åtte sikre matsopper
Her får du vært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Sven Erik Renaa, bidrag til Årets Kokk 2006
Foto: Audun Aagre
Drikke som passer til denne oppskriften
Cannelloni av Norsk Kongekrabbe servert med rosmarinstekt Norsk Kveite
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
Forvell pastaplatene i lettsaltet vann i ca 2 minutter, avkjøl raskt i isvann og tørk platene godt. Fordel fyllet på platene og rull dem opp til store sigarer. Varmes i ovn på ca 100 c før servering. Drysses med krumme, gressløk og parmesanost ved servering.
Server cannelloni og kveite ved siden av hverandre. Fordel garnityr, krabbe og skum rundt.
Server gjerne med en krabbevinaigrette.
Sendt inn av Sven Erik Renaa,bidrag til Årets Kokk 2006