Dagens rett - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 20 Mars 2003 - 02:00

    Laks og asparges

    Det våres der ute og selv om de fleste av oss gjerne har grilltankene litt senere utpå våren er det ingenting i veien for å allerede nå spise grillet mat, enten tilberedningen foregår inne eller ute i friluft. I oppskriften jobber vi inne, men valget er j
    20. mars 2003
  • 16 Mars 2003 - 02:00

    Burger

    Du trenger ikke nødvendigvis slite over grytene selv om du har god tid på en helgedag som dette. Benytt dagen til å gå en tur i skog og mark. Da smaker det kanskje også ekstra godt med et lettvint måltid, enten du tar det med deg eller nyter det ved hjemk
    16. mars 2003
  • 15 Mars 2003 - 02:00

    Afrika-inspirert grillkylling

    Kylling er hva vi anbefaler som dagens store måltid. Her er kyllingen vesentlig mer krevende å tilberede da det også hører en rekke tilbehør til denne retten. Barna bør kanskje være litt forsiktig med den sterke chilisausen. Rødvin er nok det som passer a
    15. mars 2003
  • 13 Mars 2003 - 02:00

    Koteletter i form

    Saftige koteletter står på menyen når det nå nærmer seg ukeslutt. Masse deilige grønnsaker balanserer retten og gjør måltidet både velsmakende og sunt. Spander på deg den rimelige og gode røde vinnyheten fra listene nå i mars. Du finner den i de fleste av
    13. mars 2003
  • 11 Mars 2003 - 02:00

    Gresk kylling med oliven og fetaost

    Kylling er vel noe de fleste av oss synes alltid er godt - og ikke minst mat av den lette sorten, også rent kalorimessig. Her får du en deilig oppskrift basert på kyllingfileter eller -lår. Som drikkefølge velger vi en rimelig syd-fransk rødvin.
    11. mars 2003
  • 06 Mars 2003 - 02:00

    Chilimarinert kylling

    Klar for litt sterkere saker? Kylling smaker jo ikke spesielt mye så det er naturlig nok den sterke chilimarinaden vi tenker på. Styrken regulerer du selv etter eget ønske. Mat som dette roper på en søtlig vin, hvilket selvsagt er hva vi også gir deg konk
    06. mars 2003
  • 02 Mars 2003 - 02:00

    Pølsepizza

    Har du lyst på hjemmelaget pizza? Dette er utvilsomt vinterferiemat uten sidestykke. Og til pizzaen smaker det godt med øl eller vin og selvsagt et glass vann ved siden av. De fleste foretrekker imidlertid rødvin til pizza og her får du et konkret forslag
    02. mars 2003
  • 24 Februar 2003 - 02:00

    Eggepai

    En pai er både lettlaget og populær mat. Masse grønnsaker og lyst kjøtt er med på å gi oss en sunn rett, men et vinforslag er selvsagt ikke lett å finne til en eggerett. Derfor er dagens drikkeforslag av en helt annen kategori, uten at det setter en dempe
    24. februar 2003
  • 23 Februar 2003 - 02:00

    Kalvekarbonader

    Kjøp inn litt karbonadedeig av kalv og lag deg et herremåltid. Kalvekjøttet har en spennende smak og som karbonader forsterkes denne. Den søramerikanske vinen vi anbefaler følger smaken svært godt og harmonerer på mange plan.
    23. februar 2003
  • 18 Februar 2003 - 02:00

    Strimlet svinekjøtt med basmatiris

    Svinekjøtt, magert som det er, er hva du får som middagstips fra oss i dag. Strimlet kjøtt med litt god ris til og en dertil egnet rødvin skal etter det vi håper sette en ekstra spiss på denne tirsdagsmiddagen. Unn deg et raskt tilberedt men like fullt va
    18. februar 2003
  • 15 Februar 2003 - 02:00

    Kalkunbiff på risotto med tomatsalsa

    Deilige kalkunfileter kan med fordel tilberedes på en kontrollert måte, slik som denne dagens rett legger opp til. Dersom du en gang i blant serverer en hel kalkun, kan du altså skjære bort deler av fileten og heller nyte den sammen med mer spennende tilb
    15. februar 2003
  • 14 Februar 2003 - 02:00

    Østers og laksefrikassé, timianmarinerte tomater og rucculasalat

    Østers benyttes som oftest i naturell tilstand, altså ikke behandlet. I dagens rett skal vi imidlertid forsøke oss på en litt annen og spennende tilberedning der laks inngår i retten. Et godt og kanskje også sensuelt alternativ til våre andre forslag til
    14. februar 2003
  • 12 Februar 2003 - 02:00

    Indrefilet surret i spekeskinke

    Midtveis i uka spanderer vi på oss svineindrefilet. Litt spekeskinke surret rundt forsterker smaksbildet, og den myke merlotvinen du kan drikke til retten vil etter det vi håper passe godt til resten av tilbehøret du selvsagt også får oppskriftene til.
    12. februar 2003
  • 26 Januar 2003 - 02:00

    Torsk à la noble dame

    Igjen er det fiskemåltid på menyen og denne gang er det en torskeoppskrift du får. Harald Osa serverer en oppskrift fra hans nye kokebok. Både rødt og hvitt passer godt i glasset, noe som egentlig er ganske så uvanlig. Forsøk disse vinene selv og se om du
    26. januar 2003
  • 23 Januar 2003 - 02:00

    Svinekjøtt med appelsin- og ingefærsaus

    Litt svinekjøtt er kanskje ikke så dumt for kroppen. Magert og lyst kjøtt som passer svært godt til pasta og som gir deg stor frihet og mulighet for kreativitet når det gjelder smaksretningen. Og da kan drikkevalget meget vel ende opp i en rødvin som en h
    23. januar 2003
  • 19 Januar 2003 - 02:00

    Helstekt svinefilet med tropisk saus

    Magert og godt for deg som spiste deg god og mett i jula. Vi snakker om svinekjøttet som på lik linje med kyllingkjøttet gir deg litt mer frihet til å velge det du ønsker som tilbehør. Toro-området i Spania står ikke for sausen men derimot rødvinen som ma
    19. januar 2003
  • 17 Januar 2003 - 02:00

    Tournedos for to

    Hva med en ordentlig og smaksrik biff på fredagskvelden? Denne kan stekes og deles på to, alternativt dobles til fire personer. Dessuten er et par franske godbiter av det røde slaget hva vi anbefaler for dine rødvinsglass.
    17. januar 2003
  • 05 Januar 2003 - 02:00

    Lammegryte med hvite bønner og tomat

    Søndagsmiddagen serveres deg av ekteparet Bent og Annette Stiansen som mener at vi har mye godt lam i Norge. Men det har de også i Provence, og deres beste lam kommer fra Sisteron, en by som ligger langt inne i Provence langs napoleonsruten på vei til Gre
    05. januar 2003
  • 01 Januar 2003 - 02:00

    Indisk Kylling Tandoori

    Hvorfor ikke starte det nye året med noe nytt og spennende? Kylling er både magert, saftig, og ikke minst lettlaget. Og i indisk versjon blir det svært uvanlig for oss nordboere. En rødvin fra Veneto i Italia er hva vi forsøker oss på som match til denne
    01. januar 2003
  • 31 Desember 2002 - 02:00

    Nyttårsmeny 2002

    Apéritif foreslår en lettlaget nyttårsmeny med ingredienser som du får tak i så å si overalt. Vinene er hovedsaklig plukket fra polets basisutvalg og bør derfor være lett tilgjengelige. Gode forslag til aperitiff og drikke til klokken tolv den 31. finner
    31. desember 2002
  • 26 Desember 2002 - 02:00

    Skinnstekt uer med mangoravioli

    Vi må selvsagt foreslå litt fisk i jula, og valget i dag faller på uer. En fet fisk som kan serveres på mange forsjellige vis, og som matcher vin godt dersom du gjør kloke valg. Og i dag får du mange gode råd om hva du skal velge til denne fisken.
    26. desember 2002
  • 23 Desember 2002 - 02:00

    Fenalår

    Siste kvelden før jula ringes inn er nok aktiviteten rimelig hektisk rundt om i de mange hjem. Da er det godt å ha litt tradisjonsrik god mat som ikke trenger mye forberedelse, og som kan nytes når det måtte passe best - når du trenger en pause fra pakkin
    23. desember 2002
  • 20 Desember 2002 - 02:00

    Lutefisk Tournedos

    Dersom du ennå ikke har fått satt tenna i et måltid dissende lutefisk er du herved invitert. Charles Tjessem, daglig leder på Gastronomisk Institutt samt leder på kokkelandslaget, gir deg her en komplett oppskrift på lutefisk av klippfisk. Forslag til til
    20. desember 2002
  • 14 Desember 2002 - 02:00

    Kveite og breiflabb

    Vi nærmer oss julaften, der kanskje ribba for de fleste av oss står i fokus. Det er lørdag og vi benytter derfor sjansen til å tilby deg to av havets godbiter; kveite og breiflabb. Forslag til både champagne og hvitt i glasset får du med.
    14. desember 2002
  • 08 Desember 2002 - 02:00

    Posjert laks med beurre blanc, lakserogn og grønnsaker

    Vi fortsetter vår hang til fisk på søndager, og denne helgen er det laks som står på menyen. Oppskriften er ganske avansert, men ikke verre enn at de fleste likevel kommer helskinnet gjennom tilberedningen. Stikk innom polet på lørdag og kjøp inn rettens
    08. desember 2002