Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 24 Mars 2016 - 11:08

    Her er våre beste oppskrifter på varme drikker

    Her får du 10 smakfulle tips til varm påskedrikke som enten nytes innendørs, i hytteveggen eller fylles i termosen.
    24. mars 2016
  • 13 Juni 2015 - 10:46

    Her får du verdens ferskeste latte

    På Islands og verdens eneste ku-cafe kan du spise hjemmebakt brød med lokal mozzarella og samtidig se på når 16 kyr melkes.
    13. mai 2015
  • 25 Kan 2015 - 10:53

    Tro det eller ei. Kaffe er en norsk eksportsuksess

    Eksport av norsk kaffeekspertise er blitt mer synlig takket være et økende gjennomslag for skandinavisk kaffekunnskap internasjonalt.
    25. Kan 2015
  • 23 April 2015 - 11:37

    Hekta på latte og cappuccino? Da må du reise hit

    Torino er hjemstedet for ett av verdens mest kjente kaffemerker, Lavazza, og espressokulturen her blomstrer som ingen andre steder.
    23. april 2015
  • 03 Mars 2015 - 17:30

    Snart kommer meksikansk kaffe dyrket av nordmenn

    Mexico er i ferd med å bevise at landet er en kaffestormakt også når det gjelder kvalitet. Norske interesser er med på suksessen.
    03. mars 2015
  • 22 Oktober 2014 - 11:00

    Chai er ikke bare chai

    Chai er fortsatt hotteste varme drikk i Norge. Her er forklaringen bak fenomenet og hva som kjennetegner en «ekte» chai.
    22. oktober 2014
  • 01 Januar 2014 - 12:00

    Mer enn en kopp te

    Kanskje må du tilhøre en tekultur for å kunne forstå fullt ut denne drikkens enorme betydning for en rekke lands sosiale liv og gastronomi.
    01. januar 2014
  • 01 Januar 2014 - 08:00

    Darjeeling - teens champagne

    Den mest eksklusive av teer er laget av de første skuddene på tebuskene. Darjeeling First Flush får du i tebutikkene.
    01. januar 2014
  • 18 Oktober 2013 - 18:10

    Den nye kaffefavoritten

    Kenya-kaffens fruktighet, vinøsitet og kompakte munnfølelse har gitt den et helt spesielt renommé blant kjennere. Og nå er det mulig å gå enda mer i dybden med kaffe helt ned på farmernivå.
    18. oktober 2013
  • 17 Juli 2013 - 15:10

    Kaffekongen i Berlin

    Skandinavene lager bedre kaffe enn italienerne, det mener i hvert fall amerikanske Cory Andreen. Og han er ingen hvem som helst siden han i fjor hentet verdensmestertittelen i kaffesmaking. Men det er i Berlin det kommer til å skje fremover.
    17. juni 2013
  • 17 Juni 2013 - 14:40

    Renessanse for håndbrygging av kaffe

    Brygging for hånd er på vei tilbake. Om kanskje ikke for full fart, så er metoden i alle fall i godt sig framover drevet av en ny generasjon kaffeentusiaster. Kvalitativt er håndbrygging lett å forsvare, og utstyret er tilgjengelig. La derfor «slowbrew» b
    17. mai 2013
  • 24 Januar 2013 - 17:47

    Eksklusiv og sjelden kinesisk te

    Den ettertraktete Silver Needle-teen, eller Jun Shan Yin Zhen, bærer kallenavnet Maos lille gule. Og det er selvsagt fordi Mao visste å ta for seg av det eksklusive godet som slik te er.
    24. januar 2013
  • 23 Oktober 2012 - 12:47

    Te er den nye vinen

    Når det gjelder te som matfølge har vi langt igjen, og det til tross for at den gylne drikken er en av de mest anvendelige måltidspartnerne man kan tenke seg. Å få gjennomslag for dette er ett av målene til teentusiastene hos Le Palais des Thés.
    23. oktober 2012
  • 04 August 2011 - 13:21

    Kjølende oppkvikker

    Det er ingen grunn til at folk skal slutte å drikke kaffe selv om det er varmt i været - prøv bare de iskalde oppskriftene til baristaene Kristin H. R. Nielsen og Sofia Rydell.
    04. august 2011
  • 15 Juli 2011 - 18:37

    Ikke lenger bare espresso

    De som har gått rundt i den tro at "espresso er espresso" og at den er bra bare fordi den er italiensk, henger etter. Trenden tilsier variasjon i smak tilpasset den enkelte utført av dyktige baristaer som kan sitt fag og henter det beste ut av råvaren.
    15. juni 2011
  • 16 Kan 2011 - 14:00

    Kamp om de første skuddene

    Årets første te, first flush, fra Darjeeling, også kalt teens champagne, er utpreget elegant og en svært ettertraktet vare. På Le Palais des Thés ble 30 prosent av beholdningen solgt allerede på sesongens første dag.
    16. Kan 2011
  • 26 April 2011 - 10:18

    Rom for te

    I et gammelt bakeri omgitt av vakre omgivelser i Englands lengste landsby, Branscombe Village, finner vi et av Englands mange tradisjonelle tea rooms. Her kan du nyte afternoon tea som på gammelt vis.
    26. april 2011
  • 18 Mars 2011 - 10:00

    I grand cru-klassen

    Sri Lankas tehistorie er både broket og blodig, men øya er nå i ferd med å reise seg som en fugl føniks på verdensarenaen for te av ypperste kvalitet.
    18. mars 2011
  • 21 Januar 2011 - 10:45

    Et moderne kaffeeventyr

    Hacienda La Esmeralda i Panama er kanskje den største suksessen i moderne kaffehistorie, og som alle andre historier full av tilfeldigheter.
    21. januar 2011
  • 20 Kan 2010 - 15:25

    Farvel til Juan og eselet

    Cafe de Colombia har vært gjennom en smertefull forandringsprosess. Det lar seg smake i form av stadig nye spesialiteter som demonstrerer denne store kaffenasjonens potensial. Det kan bety et farvel til landets innarbeidete kaffesymbol.
    20. Kan 2010
  • 25 April 2010 - 01:30

    Best på kaffe - igjen!

    Det var en svært lykkelig Oda Misje Haug fra Kaffemisjonen i Bergen som fra og med denne helgen og i ett år fremover (igjen) kan smykke seg med tittelen "Baristanorgesmester".
    25. april 2010
  • 10 September 2009 - 15:42

    Frustrasjon blir til industri

    Om espressoen oppstod som et resultat av ergrelse, så er det ingenting mot den frustrasjon italienerne trolig opplever i forhold til dagens situasjon. De må nemlig i stor grad se på utviklingen av det nå verdensomspennende fenomenet fra sidelinjen.
    10. september 2009
  • 30 Mars 2009 - 12:08

    Svart kraft

    Her får du gode og klare tips til hvordan espresso skal tilberedes og hvordan du kan lykkes med denne sorte drikk når familie og kjente kommer på besøk.
    30. mars 2009
  • 29 April 2008 - 11:54

    Slik blir du verdensmester

    Dette er historien om verdensmesteren som ikke ville bli "verdensmester". Men som nå har VM-tittel i to av kaffefagets idrettsgrener. Og i tillegg driver landets smaleste konsept for kvalitetskaffe. Møt Tim Wendelboe.
    29. april 2008
  • 31 Oktober 2007 - 16:18

    Straffespark- konkurranse i smak

    Norge gjør det skarpt i verdensmesterskapene i Cup Tasting som er i ferd med å overtas av kvinnene. Takket være feminin intuisjon og beslutningshurtighet.
    31. oktober 2007