Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 12 September 2020 - 14:41

    Endelig er Vesterålen på Norges matkart

    Det er ikke et minutt for tidlig, med tanke på hvor mye den virkelige «yttersia» har betydd for norsk matkultur. Det måtte en handlekraftig og hjemvendt sigerfjordværing til. Halvar Ellingsen er denne delen av Nord-Norges nye helt og Kvitnes Gård den nye
    12. september 2020
  • 27 Juli 2020 - 15:32

    Dette er bare starten på den imponerende menyen du får på The Tea Room i Oslo

    De tidligere Maaemo-kollegene Luke Henderson og Jefferson Goldring har tatt med seg det beste fra sine tidligere erfaringer og bare gjort det enda mer intimt og hjemmehyggelig med The Tea Room i Oslos Youngskvartal.
    27. juni 2020
  • 09 Kan 2019 - 02:00

    Selvplukk til bar og kjøkken gir unike muligheter

    På Topphem i Oslo går man grundig til verks for å finne den optimale matchen mellom cocktails og mat. Mange av ingrediensene er et resultat av selvplukk og nå vil de dele kunnskapen også med andre.
    09. Kan 2019
  • 25 Februar 2019 - 16:21

    På denne restauranten får du en helt ny smak av ramen

    Ramen kan høres ut som en veldig enkel rett, men David Qvist på Hrimnir Ramen har brukt sin doktorgrad i mikrobiologi for å komme fram til den optimale norrøne ramensmaken.
    25. februar 2019
  • 30 Januar 2019 - 19:13

    Når denne mannen entrer scenen, lytter hele verden i spenning

    Forventningene var enorme da verdens beste kokk Ferran Adria kom tilbake til scenen etter åtte års fravær. Returen ble for mange et antiklimaks siden elBulli etter renoveringen ikke åpnes som restaurant, men som forskningslaboratorium og kreativt senter.
    30. januar 2019
  • 17 Januar 2019 - 13:57

    Nå kan du spise selvlaget Michelin-mat midt i de svenske skoger - eller på et svaberg om du vil

    The Edible Country – er en do-it-yourself-gourmetrestaurant på sju ulike adresser i Sverige. Menyen består av ni smakfulle retter komponert av fire Michelin-kokker som gjestene tilbereder og lager selv i naturen.
    17. januar 2019
  • 12 Juni 2018 - 10:07

    Her behandles sågar saltstengene med respekt

    Reneé Fagerhøi bærer sin t-skjorte med Thrasher på brystet med stolthet. Hun ikke bare elsker trashcooking, sørstatsmat og annet som andre «finkokka» rynker på nese av, hun vil provosere og vekke gjestene, men også ha det gøy. Dessuten gleder hun seg som
    12. mai 2018
  • 18 Kan 2018 - 10:00

    Han risikerer livet for den gode maten

    Bak Attica i Melbourne, en av Australias aller beste restauranter, står Ben Shewry, som 12 år etter at han ble ansatt har gjort restauranten kjent også internasjonalt. Det er særlig hans nære kontakt med naturen som har skapt renommeet.
    18. Kan 2018
  • 03 April 2018 - 11:00

    På Credo er det leverandørene som får æren

    Bak nye Credo er det en helstøpt filosofi som gjør at restaurantbedriften skiller seg totalt fra alle andre med samme høye ambisjonsnivå. Bakgrunnen som kongelig kjøkkensjef har styrket Heidi Bjerkans medfødte ydmykhet og setter henne øverst blant den gas
    03. april 2018
  • 09 Mars 2018 - 15:24

    Får du ikke bord på Noma, skal du prøve Barr som har overtatt lokalet

    Torsten Schmidt prøver med sin nye restaurant Barr å lage en ny versjon av det tradisjonelle kjøkkenet i området forbundet med Nordsjøen. Det er gammeldags mat, men ikke akkurat slik du kjenner den. Og alt dette skjer i lokalene hvor Noma holdt til fram t
    09. mars 2018
  • 09 Mars 2018 - 14:11

    Landet trenger flere kokker. På Norsk Restaurantskole får du en utdannelse bransjen etterspør

    Restaurantbransjen formelig skriker etter faglærte kokker og servitører. Ifølge NAVs bedriftsundersøkelse fra 2017 mangler det 850 kokker i Norge, og tallet blir høyere år for år. Det prøver den nystartede Norsk restaurantskole å gjøre noe med, men det tr
    09. mars 2018
  • 12 Februar 2018 - 11:00

    Hun tør det mange andre ikke våger

    På Adeline Grattards Yam’Tcha forenes tradisjonsrik fransk gastronomi med asiatisk kokekunst. Møt den kvinnelige kokken som tør å revolusjonere det franske kjøkkenet.
    12. februar 2018
  • 29 Mars 2017 - 12:41

    Svekket interesse for det nordiske kjøkken?

    Worlds50best har offentliggjort listen over restaurantene på 51. til 100. plass. 5. april får vi fasiten.
    29. mars 2017
  • 02 Januar 2017 - 11:04

    Denne gjengen tar øl og mat til nye høyder

    Bak bryggeripuben Brus og restaurant Spontan i København står superlaget fra To Øl, Tore Gynther, Tobias Emil Jensen og Morten Bruun, som er toppet med stjernekokk Christian Gadient. Snart åpner en avlegger i Oslo.
    02. januar 2017
  • 01 Januar 2017 - 02:20

    Pepperrot blir det nye store i 2017

    Her kan du lese om alle de andre heteste mattrendene i det nye året.
    01. januar 2017
  • 01 Januar 2017 - 02:14

    Her går absolutt ikke noe til spille

    Silo i den populære kystbyen Brighton er Storbritannias første avfallsfrie restaurant. Og med anerkjennende nikk fra landets fremste restaurantkritikere, står gjestene i kø. Hjernen bak konseptet, Douglas McMaster, har flere revolusjonære planer.
    01. januar 2017
  • 01 Januar 2017 - 02:05

    Her lages maten av plankton, fiskeøyne og avfallsfisk

    Dette er framtidens meny ifølge Angel Leon på Aponiente ved den spanske Atlanterhavskysten. Hans mål er å erstatte alle råvarer som dyrkes på land med det som kommer fra havet. Det har gitt ham to Michelin-stjerner så langt.
    01. januar 2017
  • 31 Oktober 2016 - 18:34

    To av Nordens 30 beste restauranter ligger i Stavanger

    En av dem er Re-Naa med Svein Erik Renaa ved grytene. Den andre er Sabi Omakase. Aller best i Norge er likevel ikke uventet Maaemo med en tredjeplass i White Guide Nordic 2017.
    31. oktober 2016
  • 31 Oktober 2016 - 17:46

    På Alchemist i København får du servert maten i et lammekranie som dette

    På Alchemist i København byr Rasmus Munk på noe så sjelden som et teaterstykke i ni akter med politisk snert. Gjør deg klar for 45 retter proppet med provokasjon, minner og mening.
    31. oktober 2016
  • 31 Oktober 2016 - 11:18

    Du behøver ikke dra lengre enn til Grünerløkka i Oslo for å få autentisk baskerstemning

    Bar Txotx på nedre Grünerløkka blir det nærmeste du kommer Baskerland i Norge. Og txotx kan bli det nye navnet på skål.
    31. oktober 2016
  • 26 September 2016 - 18:30

    Den nye restaurantskolens adresse er snart klar

    I løpet av kort tid er adressen klar, og fra høsten 2017 starter undervisningen i det som skal bli Norges første rendyrkete restaurantskole for kokk- og servitørfagene.
    26. september 2016
  • 02 September 2016 - 12:40

    Han har klart det utrolige. Å få amerikanere til å velge vegetarmat frivillig

    Den største kokkestjernen i matparadiset San Francisco er akkurat nå Aaron London. Hans restaurant AL´s place ble nylig kåret til USAs beste. Og det tross for at den er nesten helt vegetarisk.
    02. september 2016
  • 06 Kan 2016 - 14:00

    Sentralen bringer også matkultur til folket

    Med Sentralen har Oslo fått en ny storstue som ikke ligner noe annet. Til å ta seg av det som skal spises og drikkes har eier Sparebankstiftelsen DnB Nor engasjert byens mest nytenkende kokkekvartett.
    06. Kan 2016
  • 28 Januar 2016 - 11:30

    Her må du drikke øl til maten

    Danske Luksus i New York er den første Michelin-restauranten med kun øl på menyen. Øl er på full fart inn i fine dining-verdenen.
    28. januar 2016
  • 27 November 2015 - 12:59

    Barcode har fått sine pølsekokere

    Nyåpnete Stock i Bjørvika satser på raffinert, norsk tradisjonskost og gode cocktails, gjerne til pølsene. Møt kjøkkensjef Stian Gregersen og barsjef Håkon Ongstad.
    27. november 2015