Portugal har lenge spilt annenfiolin på den globale kulinariske scenen. Men med Henrique Sá Pessoa i Amsterdam, og Nuno Mendes i London, er landet vest på den iberiske halvøya mer enn noen gang i posisjon til å kreve sin rettmessige plass.
Californisk vin gikk fra å handle om chardonnay og cabernet til at pinot noir får all oppmerksomheten. Men det finnes dem som tror på andre guder, som Birichino.
Om du ikke får tak i den til 17. mai, er dette bobler som kan serveres til alle typer markeringer, inkludert bryllup, og bør finnes i et hvert vinskap.
Silje Linder-Finstad har med Bøler Sukkerkokeri skapt en blomstrende virksomhet av to lidenskaper, sanking og søtsaker. Ikke en eneste kunstig ingrediens slipper inn i småskalaproduksjonen.
Vigdis Rosenkilde solgte leiligheten i Oslo og fulgte sjokoladedrømmen til Latin-Amerika. Fem år senere fikk hun sølvmedalje i International Chocolate Awards. En tydeligere bekreftelse på at hun hadde gjort et godt valg, er vanskelig å oppdrive.
En ny æra har begynt i Languedoc-Roussillon. Den bæres av kompetente og bereiste vinprodusenter, med en økende bevissthet om verdien av kommunikasjon og vinturisme. Men veien er ikke uten utfordringer.
En gjennomsnittlig prisendring på 1,5 prosent for 30186 produkter på Vinmonopolet er mindre enn hva de fleste fryktet. Champagne og Burgund øker ikke uventet mest, men likevel lite.
Prisene på musserende viner øker, og da er det en god trøst at det fortsatt finnes riktig gode kjøp. Som denne, og fra andre områder enn Champagne. Det er bare noe av det du får ved å klikke deg inn.