Takket være suksessen vinene fra Etna har oppnådd, har den økte energien spredd seg til hele øya. Revitalisering av veletablerte druesorter, tilpassing til klimaendringer og økologisk dyrking står høyt på prioriteringslisten.
Om armagnac er en liten aktør i den store sammenhengen, har druedestillatet mer karakter enn de fleste, og fortjener å få en langt større plass enn hva det har i dag.
Hvor er det ikke bedre enn å etablere en vinkjeller så rikholdig at det går gjetord langt utenfor landets grenser, jo, selvsagt der hvor de mest etterspurte naturopplevelsene kan kombineres med nytelse på høyt nivå.
På The Fat Duck markerte Heston Blumenthal sitt 25 års jubileum med fem menyer bestående av deres mest ikoniske retter. Samtidig som 3.0-utgaven er klar fra 2023.
Gusbourne er det nest mest selgende britiske boblemerket i Norge. De hviler likevel ikke på laurbærene, men satser videre på sin svært populære chardonnaydominerte vinstil.
Valtellina er en av de mest risikoutsatte vinregionene i verden. Ut av dette kommer det noe av den mest årgangsstyrte vinen som tenkes kan, men også stadig bedre vin. Deriblant fra ARPEPE.
Carolyn og Jean-Claude Martin på Creation Wines nøyer seg ikke bare med å ha skapt et nytt vinområde i Sør-Afrika, å redde landets vinindustri fra virusplager og å lage god vin.
Med Plah 2.0 har Terje Ommundsen skapt en helt unorsk restaurant, som heller ikke er typisk thai. Den ligger i Oslos nye «storstue» Sommero House og blir lagt merke til langt utenfor landegrensene.
Tradisjonsrike Posthallen er nå en Drinkhub, unikt også i internasjonal sammenheng, bestående av åtte ulike barkonsepter, alle drevet av Oslos og landets fremste bartendere.
Markgräflerland er den minst kjente og den minst tyske av alle tyske vinregioner. Som likevel, og kanskje nettopp derfor har en helt unik signatur. Sterkt påvirket av naboene Sveits og Frankrike.