Nyhet - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 29 Juli 1999 - 14:06

    Møt en av Rhônedalens stjerner

    Jean-Luc Colombo leder deg gjennom en aften med topp viner og dertil hørende mat på Restaurant L'Opera i Oslo 5. september.
    29. juli 1999
  • 29 Juli 1999 - 13:58

    Absolutely well made

    Australierne slurver ikke med sine shirazdruer viser denne testen hvor ikke mindre enn 27 av i alt 34  viner får tre stjerner eller mer. Apéritifs profesjonelle smakere gir deg de beste kjøpene og selvfølgelig hva du skal spise til hver enkelt vin.
    29. juli 1999
  • 28 Juli 1999 - 17:26

    Vant tur til Irland

    Ragnvald Fladmark i Griniveien i Oslo vant konkurransen om en gratis tur til Irland for to personer og kan glede seg til å delta i Galway Oyster Festival i september. Over 14 000 deltok i konkurransen hvilket viser at Irlandsturen er noe svært mange gjern
    28. juli 1999
  • 25 Juli 1999 - 01:58

    Toscanaminner

    Toscana gir alltid positive vibrasjoner, i hvert fall hvis du har tilbrakt noen ferieuker i denne delen av Italia. Ukens vin er toscansk, en moderne vin som har det du trenger til mimrefesten eller om du bare liker smaken av toscansk vin. 240899.
    25. juli 1999
  • 23 Juli 1999 - 01:50

    Pal norgesmester

    Norges raskeste østersåpner er Rune Pal, kjøkkensjef på Oslo-restauranten Klosteret. Det beviste Pal søndag ettermiddag da han halte i land norgesmestertittelen i denne grenen. 30 østers på 90 sekunder er meget raskt og trolig norgesrekord.
    23. juli 1999
  • 22 Juli 1999 - 22:21

    Hav og fat

    I Apéritifs test av i alt 39 chabliser finner du viner fra alle stilarter. Enten du liker de sjø- eller fatpregede chablisene.Testpanelet har plukket ut de gode kjøpene for deg og hva som passer å spise til.
    22. juli 1999
  • 17 Juli 1999 - 00:17

    Gratis champagne og østers

    100 lesere får plass i VIP-teltet når Apéritif og Champagne Bollinger inviterer til gratis champagne og østers i forbindelse med NM i Østersåpning. For at du skal bli invitert må du svare på en liten konkurranse.
    17. juli 1999
  • 16 Juli 1999 - 22:07

    En snøhvit strime fossil kalk

    I Chablis gis den kjedelige druen chardonnay liv av underjordiske hemmeligheter. Les mer om området og vinen som nærmest har kultstatus.
    16. juli 1999
  • 16 Juli 1999 - 22:05

    En snøhvit strime fossil kalk

    I Chablis gis den kjedelige druen chardonnay liv av underjordiske hemmeligheter. Les mer om området og vinen som nærmest har kultstatus.
    16. juli 1999
  • 15 Juli 1999 - 19:47

    Baronens provokasjon

    Franske vintradisjoner har det felles med humor at de er ikke til å spøke med. Det opplevde baron Patrick de Ladoucette da han lanserte Albert Pic 1er, en blanding av de 10 beste premier cru vinmarkene i Chablis.
    15. juli 1999
  • 11 Juli 1999 - 23:23

    Krydder på flaske

    Hvor finner du rimelige rødviner tettpakket med krydder, solmoden og tørket frukt som samtidig er friske, nydelige til så vel mat som å nytes alene? I Sør-Italia selvsagt. Og bare der. Ukens vin koster ikke mer enn 74 kroner. 110899
    11. juli 1999
  • 08 Juli 1999 - 15:18

    Vinn fantastisk tur til Irland for 2

    Svarer du riktig på fire spørsmål, har du en sjanse til å vinne en 4 dagers tur for 2 til vestkysten av Irland og være med på den 45. Galway Oyster Festival. Dette er en av Irlands største Millenium festivaler hvor de feirer den berømte sjømattradisjonen
    08. juli 1999
  • 08 Juli 1999 - 15:06

    NM i østersåpning

    Den 22.august kåres Norges raskeste østersåpner på Rådhusplassen i Oslo under Sjømatfestivalen. Da skal en rekke kokker kjempe om tittelen, som gir anledning til å representere Norge i VM i Irland i september. Og du kan være publikum.
    08. juli 1999
  • 08 Juli 1999 - 14:57

    Masser av godt og moro

    Oslo Sjømatfestival, 20-22 august, på Rådhusplassen er for hele familien, og den er gratis. Fjorårets festival hadde mer enn 100 000 besøkende. Årets program vil trolig trekke langt flere. Kommer du?
    08. juli 1999
  • 04 Juli 1999 - 21:16

    Chilensk på boks

    Selv om sommerferien for de fleste nå har tatt slutt og hverdagen trenger seg brutalt på, er det fortsatt sommer. Og hva er vel ikke mer oppløftende enn et glass forfriskende hvitvin, særlig hvis du har et spann med nykokte reker på lur. Ukens vin er en s
    04. juli 1999
  • 01 Juli 1999 - 18:20

    Friskheten seirer

    I Apéritifs test av 30 hvitviner i halvflasker gikk førsteprisen til de med høy omløpshastighet; viner som skårer på stor friskhet. Kjekt å ha på lur i kjøleskapet hvis du trenger litt hvitt til forretten, tilbringer en kveld alene, eller etter å ha satt
    01. juli 1999
  • 01 Juli 1999 - 11:00

    Spennende vegetar

    Vegetarretter behøver ikke lenger være kjøkkenets stemoderlige kapittel. Aldri før har utbudet av grønnsaker fra fjerne og nære himmelstrøk vært bedre. Og aldri har interessen for grønn mat i dobbel forstand vært større. Håvard Ravn Larsen, kjøkkensjef ve
    01. juli 1999
  • 28 Juni 1999 - 21:06

    Rik chilener

    Som trøst for de som tilbringer de siste julidagene i landets fuktigere dalstrøk og dermed ikke føler seg fristet av hvitvin og piknikmåltider har vi plukket ut et røverkjøp av en rødvin. Og den kan du kose deg med så vel til maten som uten, både nå i som
    28. juni 1999
  • 01 Juni 1999 - 02:00

    Gull og grønne vinmarker

    California og USA utfordrer Frankrike som verdens beste og ledende vinprodusent! De største vinbaronene finner du i Napa Valley, California.
    01. juni 1999
  • 23 Mai 1999 - 22:07

    Hvorfor hulrom i flaskebunnen?

    Hvilken funksjon, om noen, har hulrommet i bunnen av vinflasken? Er det til for å skape et elegant utseende, eller gir det vinen bedre vilkår for utvikling i flasken? Frithjof Nicolaisen svarer Apéritifs lesere.
    23. Mai 1999
  • 23 Mai 1999 - 21:56

    Sommerens favoritt

    Når vi kårer sommerens favorittvin og velger en hvit, er det også med et lønnlig håp om at sommeren skal bli virkelig god med mange, lange og varme kvelder. Da passer nemlig denne vinen perfekt, enten du nyter den som den er eller til mat. 230699.
    23. Mai 1999
  • 23 Mai 1999 - 21:47

    Tre vinnere av kjølere med tilbehør

    Det kom inn nesten 400 svar til Apéritifs sommerkonkurranse der premien var tre champagnekjølere med ditto tilbehør. Snaue 40 riktige svar tyder på at mange hadde pløyd Apéritifs sider på jakt etter riktig løsning. Sjekk om du vant.
    23. Mai 1999
  • 16 Mai 1999 - 00:37

    Smaksrik toscaner

    Denne uken anbefales du en rødvin fra en lite og ukjent del av Toscana. En smaksrik vin til vellaget grillmat som dessuten er et av de beste kjøpene fra denne delen av Italia. Men slå til i dag, for i juli går prisen opp noen kroner. 160699.
    16. Mai 1999
  • 13 Mai 1999 - 17:54

    Vinn champagne og kjøler

    Nå har du sjansen til å sikre deg en flott champagnekjøler fra Bollinger. Men ikke bare det, i kjøleren ligger det også en flaske av edleste slag. Svar på spørsmålene i Apéritifs sommerkonkurranse, og kjøleren og flasken kan være din i løpet av fjorten da
    13. Mai 1999
  • 13 Mai 1999 - 17:50

    Vin er ikke hermetikk

    Hvordan skal du lagre vin, og hva skjer med vinen når du gjør det? Hva bør lagringstemperaturen være? Blir all vin bedre ved lagring eller skal du drikke dine dyrekjøpte dråper med en gang? Og kan du la vin stå i kjøleskapet selv etter at flasken er åpnet
    13. Mai 1999