Pølsefest på grillen til St. Hans

Pølsefest forbindes i størst grad med barneselskaper. Imidlertid finnes det i dag et utall delikate pølsevarianter som med fordel kan trekkes frem på grillrista, spesielt nå som det er St. Hans. Øl er nærliggende som drikke, men det finnes selvsagt altern
Redaksjonen
23 Juni 2003 - 01:00

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Pølsefest på grillen

Pølsefest på grillen

Fremgangsmåte

Beregn 2-3 pølser per person

Praktisk talt alle typer pølser egner seg til grilling. Men med en varm grill kan det lett sje at pølsene sprekker. Det kan du unngå ved å lage et par, tre snitt i hver langside av pølsene før du legger dem på grillen. Helt sikker mot sprekk er du hvis du velger grillpølser - de er nemlig skinnfrie. Uansett pølsetype, så er det viktig at du snur pølsene ofte. Både for å unngå sprekk og at pølsene blir svidd.

Tips til tilbehør:
agurk, ananas, bacon, baguetter, bakt potet, chilisaus, fransk dressing, hvitløk, italiensk salat, ketchup, kinakål, loff, lomper, løk, mais, olliven, paprika, pommes frites, potetsalat, purre, pølsebrød, rekesalat, revet ost, rødbeter, rømme, salat, sennep, sjampinjong, sommersalat, sylteagurk, thousand island, tomater, vestkystsalat.

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Ekte cæsarsalat - men med bacon

Ekte cæsarsalat - men med bacon

Fremgangsmåte

  1. Ha salaten klar i en stor bolle i kjøleskapet.
  2. Sprøstek bacon og legg på tørkepapir.
    Krutonger: 
  3. Forvarm ovnen til 160 °C.
  4. Bland sammen hvitløk, olje og smør i en gryte.
  5. Varm opp smørblandingen til det bobler.
  6. Ta så gryta vekk fra kokeplaten.
  7. Hell smørblandingen over i en bolle og tilsett brødterningene.
  8. La de trekke til seg smørblandingen før de legges på et stekebrett.
  9. Stek dem i ovnen til krutongene er gylne.
  10. Dressing:
  11. Pisk eggeplommene i en stor metallbolle.
  12. Rør i hvitløk, sennep og sitronsaft, men bare en ting om gangen.
  13. Pisk i olivenolje, først bare noen dråpen, deretter litt og litt olje om gangen. Pisk hele tiden.
  14. Rør i ansjosfiletene og halvparten av parmesanosten.
  15. Bland salatbladene sammen med dressingen i en stor bolle.
  16. Serveres på tallerker med krutonger, parmesanost, sprøstekte baconskiver og godt med nykvernet sort pepper.

Vi byr på flere varianter av cæsarsalat

Her finner du mange flere oppskrifter på deilige salater

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her