Provencalsk lammestek
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Skjær poteter og tomater i skiver. Bruk 2 ss av oljen til å smøre en langpanne eller ildfast form og legg i potetene og tomatene. Krydre med salt og pepper. Legg 2 ss smør i små klatter oppå potetene og tomatene.
Finhakk persille og hvitløk og bland med strøkavring. 2/3 av denne blandingen blandes med 4 ss av olivenoljen. Det som er igjen blandes med nyreven ost og settes til side.
Gni steken inn med sitronsaft, salt og pepper. Smør persillemassen jevnt på hele steken. Legg steken på potetskivene, sett i steketermometer og stek i ca. 2 timer på 175 °C til termometeret viser 55-60 °C.
De siste 15 minuttene av steketiden skrur du opp varmen til 225 °C. Dryss på persille/osteblandingen og fordel 1 ss smør i klatter. Gratinér til det er sprøtt og steketermometeret viser ca. 70 °C.
Mange lammeretter fra hele verden finner du her
Her kan du se hvilke deler av lammet som passer til hvilke retter
Mange herlige oppskrifter med lam
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Matprat/Holger Fangel
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 Poeng
Ch. Musar 2012
Libanon
Volum: 0.750 Pris: 389,90 Basisutvalget -
92 Poeng
Boon Mariage Parfait Geuze 2016
Belgia
Volum: 0.380 Pris: 66,60 Basisutvalget -
85 Poeng
Vinsobres Les Cornuds 2014
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 199,80 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Duchesse de Bourgogne
Belgia
Volum: 0.750 Pris: 164,90 Bestillingsutvalget -
83 Poeng
Brunel C D R Côtes du Rhône
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 139,90 Basisutvalget -
87 Poeng
Duchesse de Bourgogne
Belgia
Volum: 0.330 Pris: 56,90 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Chapoutier Côtes du Rhône Belleruche 2018
Frankrike
Volum: 3.000 Pris: 499,90 Basisutvalget
Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.