Craigs Whitsons coleslaw

Craigs Whitsons coleslaw

Fremgangsmåte

  1. Ha de ferdigrevne grønnsakene i en stor bolle.
  2. Dryss saltet over grønnsakene og la dem stå i minst 1, men helst 2 timer (dette for å dra ut litt av fuktigheten).
  3. Skyll grønnsakene for å få vekk saltet, og fjern så mye vann som mulig (her er salatsentrifuge tingen). Tørk dem så godt som mulig med tørkepapir.
  4. Bland sammen fløte, melk, sukker, eddik, majones og hvitløk i en bolle.
  5. Bland fløte- og majonesdressingen godt sammen med grønnsakene. Smak til med salt og oppbevar den i kjøleskapet i minst 30 minutter før servering.

Ordet coleslaw stammer fra det hollandske koolsla, etter koelsla som betyr "kjølig kål".

Coleslaw er et must til grillmaten og passer godt til kraftige smaker som grillet kjøtt og barbequesaus.

Flere grillsauser, -tilbehør og -marinader

Alle de gode grillartiklene finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Craig Whitson

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Kung Fu Coleslaw

Kung Fu Coleslaw
Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Chilicoleslaw

Chilicoleslaw

Fremgangsmåte

  1. Kutt hodekålen så fint som mulig og ha i en bolle sammen med de andre grønnsakene.
  2. Bland sammen ingrediensene til sausen og smak til med salt og pepper.
  3. Vend inn sausen i grønnsakene og sett coleslawen kjølig til den skal serveres.
Passer utmerket til kjøtt, kylling, og grillretter.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Slik lager du sauerkraut

Slik  lager du sauerkraut

Fremgangsmåte

Snitt kålen i fine strimler og legg den i en kasserolle med varmt ribbefett eller smør. Del løken i strimler og tilsett sammen med laurbærblad, einerbær og nellikspiker. La det trekke på svak varme i ¾-1 time. Smak til med salt, pepper, sukker og eddik.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Fermentert kål kimchi

Fermentert kål kimchi

Fremgangsmåte

Snitt kålen fint i en bolle. Tilsett salt og bland godt med rene hender. Klem gjerne på kålen slik at det skapes saft. Det er viktig for selve gjæringsprosessen.

Ha i et rent norgesglass el. l. og press kålen tett sammen. Dekk til slik at det ikke kommer til luft, men pass på at luft slipper ut, f.eks. gjennom en gjærlås som når du lager vin eller øl. Slike glass er å få kjøpt, blant annet på Ikea.

Kålmassen skal være dekket av væske. Topp opp med kokt og avkjølt, lettsaltet vann. Glasset skal stå 3 døgn i romtemperatur. Dernest 7-14 dager i kjellertemperatur.

Deretter er surkålen klar for bruk. Og den holder lenge i kjøleskapet. Smaken skal være syrlig og frisk.

NB Hvis det er antydning til mugg, må du kaste kålen og starte på ny. 

Tips: Hvis du ikke har et fermenteringsglass, kan du legge noe tungt oppå kålen i en bolle, selvsagt uten at kålen blir utsatt for urenheter. 

Her finner du mange vegetaroppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Enkel kimchi

Enkel kimchi

Fremgangsmåte

Klargjør kålen. Kutt bort evt. brune/visne endestykker.  Del i 8 båter og deretter i fire.

  1. Legg i kaldt vann for å renses for så å legges i et dørslag – evt skyll godt under rennende vann. La dryppe godt av.
  2. Hvis du bruker hendene til å blande etter dette steget, er det lurt å bruke plasthansker. Alternativt rengjort plastskje.
  3. Knus grovsaltet i en morter hvis saltkornene er veldig store.
  4. Fordel saltet jevnt og legg kålen i en bolle i ca. halvannen time. Snu kålbitene flere ganger underveis slik at saltet får jobbe med hele kålen.
  5. Etter endt salting: Skyll godt i mye kaldt vann i to omganger. Ha i et dørslag slik at kålen får renne av. Ha kålen over i en rengjort plastbolle med lokk.
  6. Pisk ut mel i vann i en kjele og kok opp under stadig omrøring. La koke under omrøring på svak varme i 4-5 minutter til. Det skal blir en tykk hvitsaus. Sett til avkjøling.
  7. Bland den avkjølte sausen med chili, fiskesaus, hvitløk, løk og ingefær. Rør godt og vend blandingen i kålen med en rengjort skje el. l i stål.
  8. Sett på lokket eller dekk med plastfolie. La stå på kjøkkenbenken eller sett i kjøleskapet. 

Kimchien kan brukes umiddelbart – i fersk utgave – eller gjennomgå en fermentering – det tar 3-7 dager avhengig av temperaturen i rommet. 

Fristende internasjonale retter

Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Slik lager du kålstuing

Slik lager du kålstuing

Fremgangsmåte

  1. Del kålen i terninger og kok den sammen med vann og salt, ca 15 minutter, til den er gjennomkokt.
  2. Smelt margarin i en kjele og tilsett melet. Spe med kokekraft fra kålen, og melk til du får en litt tykk konsistens.
  3. La sausen koke ca 5 minutter. Smak til med muskat, salt og pepper, tilsett den kokte kålen.
  4. For ekstra fyldig saus tilsett litt fløte.

Passer utmerket til blant annet kjøttkaker

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett
Dagens rett

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett

1. mai er for mange første vårdag. Med gode værmeldinger i vente, er det mange som vil tilbringe mest tid ute. Med denne pastaretten til middag, blir det tid til alt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder
Dagens rett

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder

Det er 1. mai, og en skinkestek med sprø svor og spennende tilbehør er dagen verdig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her