Sushiruller maki
Apéritif

Sushiruller maki

Her er oppskriften på herlige sushiruller som du enkelt lager selv. Med mango, augurk, wasabi og syltet ingefær i rullene blir alle garantert fornøyd rundt bordet.

Fremgangsmåte

  1. Kok risen i vann etter anvisning . Den skal være myk og klebrig.
  2. Skjær sjømaten i strimler på ca 1 cm bredde. Skjær agurken i strimler som sjømaten.
  3. Legg et ark tang på et sammenbrettet glasshåndkle eller en bambusmatte. Ta vann på fingrene og ta en 'ball' ris som du klemmer utover tangen.
  4. Legg sjømat og agurk samt mangostrimler på risen. Rull sammen til en fast rull i håndkledet, som du gjør med rullekake.
  5. Ta vann langs endekanten av tangen og press sammen. Legg rullen til side i kjøleskap. Når alle rullene er ferdig skjæres de i ca 2 cm skiver og legges på fat.
  6. Rør ut litt wasabi i soyasaus og dypp en sushibit i sausen før du spiser den. Syltet ingefær spises mellom bitene for å 'rense' smaksløkene.
Husk: All fisk som skal nytes rå skal fryses i minst to dager før den benyttes for at den skal være helt trygg å spise.
 
Tips: Bruk gjerne kamskjell eller fiskefilet fra fryseren

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mandag er wokdag - denne smaker både godt og er unnagjort på et kvarter
Dagens rett

Mandag er wokdag - denne smaker både godt og er unnagjort på et kvarter

En smakfull og rask wok med saftig kylling er en favoritt på middagsbordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker
Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker

Grilling er moro når det varieres, og her kommer en litt uvanlig men spenstig kombinasjon av kveite, bacon, agurk og reker.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her