Laks er veldig anvendelig i mange retter. Det samme er røye og selvfølgelig ørret. Her finner du veldig mange gode oppskrifter på deilige retter
Her skal du både panere og fritere fisken og chipsen. Og du skal lage en deilig rødbetesalat.
Du må prøve denne retten med gratinert ishavsøye og gruyèresaus, ost og de andre godsakene.
Her får du en spennende oppskrift der ørreten skal bade litt i lime før du serverer den. Retten er komponert av Helle Valebrokk med bloggen Helleskitchen.
Denne retten med laks har masse smak. Det kommer selvfølgelig at vi har brukt krydder som er mye brukt i Kina.
Overrask alle rundt bordet med å servere pizza med laks og kamskjell.
En herlig harmoni av smaker. Stekt ishavsrøye har en potetgrateng der pepperrot spisser smaken, og en frisk salat som runder det hele perfekt av.
Med denne oppskriften gir du laksefileten ekstra mye smak.
Bruker du varmrøkt laks eller ørret, kan fisken serveres kald eller lun. Bruker du fersk filet må fisken stekes først.
Å lage et sprøtt lokk på fisken før du baker den bevarer saftigheten i fiskekjøttet. For ekstra kick kan du tilsette chilipulver eller revet sitronskall. Eller det krydderet du liker best.
Laks fra grillen blir spenstig med dette tilbehøret.
Fisk egner seg også godt for grilling, og beholder du skinnet på, som her, blir fiskestykkene langt enklere å hanskes med.
Her skal du grave fisken selv, men det er det verd. Når den får følge av avocadosausen blir det herlig måltid. Forrett eller smårett.
Denne oppskriften må prøves. Røye laget som Saltimbocca pluss alt det gode tilbehøret blir til en fest.
Ørret og kreps er en deilig kombinasjon. Når de to får besøk av asparges får du et deilig måltid. Ikke minst når du også lager potetchips.
Denne retten er komponert av den prisbelønte kokken Kari Innerå. Den tar litt tid å lage, men det vil du ikke angre på.