Italia er opphavet til saltimbocca. Nærmere bestemt området rundt Roma, men den lages i flere deler av Sør-Europa hvor denne kombinasjonen av mørt kalvekjøtt, spekeskinke og salvie finnes.
Italia er opphavet til saltimbocca. Nærmere bestemt området rundt Roma, men den lages i flere deler av Sør-Europa hvor denne kombinasjonen av mørt kalvekjøtt, spekeskinke og salvie finnes.
En saftig skive av lammelåret trenger egentlig bare poteter ved siden av. Får du ikke tak i lammelårskiver, kan du bruke koteletter. De trenger normalt litt kortere varmebehandling.
Denne gryteretten med kjøtt fra skogens konge er utrolig god og lettlaget.
Grillet, grov pølse trukket i mørkt øl server du i grovbrød med ramsløkaïoli og frisk eple- og sellerisalat. Her oppskriften på alt.
Denne deilige gratengen liker både barn og voksne. Ikke minst er den lett å lage så slippe barna til.
Tournedos er en så edel råvare at den må behandles med maksimal verdighet som betyr akkurat passe stekt - aldri gjennomstekt. Rødvinssaus smaker alltid godt til.
Har du forsøkt ribbe med sopp? Kantareller og aromasopp setter en spiss på retten som vil overraske mange.
Sennepsgratinert juleskinke passer utmerket både til middag, på koldtbord og på brødskiva.
Lag en deilig paté med kyllinglever. Den lager du enkelt. Oppskriften får du her.
Det blir ofte rester igjen etter ribbemiddagen, og her har du en god oppskrift på hva du kan gjøre med dem.
Denne lekre parfaiten - en finkvernet og luftig postei av reinskav - er utrolig lettlaget og det du trenger til julelunsjen.
Millionbøf er en dansk gryte med kjøttdeig og er veldig barnevennlig. Denne retten kan serveres med poteter, potetmos, pasta eller ris.
Ytrefilet av reinsdyr er fantastisk mørt og smakfullt, og noe av det mest eksotiske og eksklusive vi kan by på her i landet. Men det behøver ikke være komplisert for det.
Enkel og god oppskrift på tradisjonell finnbiffgryte med viltkjøtt.
Skal du lage pølser selv, skal du prøve disse med akevitt og rosiner. Vi kan love deg en annerledes pølse enn de du er vant med. Her er oppskriften.
Denne islandske lammeretten er en fårikål i fåreklær. Ser du litt nærmere på den, er det fårikål frisket opp med litt andre grønnsaker.
Denne middagen serveres deg av den kjente kokken Bent Stiansen som driver restauranten Statholdergården i Oslo.
Carpaccio er en klassiker fra Italia, oppkalt etter maleren Vittore Carpaccio. Carpaccio ble første gang servert på Harry’s Bar i Venezia i 1950. Her er en variant av originalen.
Et lekkert helgemåltid som er raskt å tilberede og ikke minst svært velsmakende.