Kjøtt

oppskrifter.webp
  • 20 minutter

    Restene av påskelammet trylles fram til saftig og smaksrik kebab med denne enkle oppskriften.

  • 30 minutter

    Lammecarré er skikkelig festmat. Den grønne urteskorpen ser dramatisk ut mot det rosa og møre lammekjøttet, og smaker uimotståelig. I tillegg er oppskriften enkel å både opp- og nedskalere til både èn, to eller mange.

  • 1 time

    Langtidsgrillet lammebog eller lammestek om du vil, må du prøve. Med tilbehøret gjør det måltidet til en kulinarisk opplevelse.

  • 30 minutter

    Norges aller beste fast-food - reinskav med asiatisk touch i burgerbrød.

  • 30 minutter

    Det blir ikke stort bedre enn klassisk biff tartar. Men med russisk størkaviar og gressløkmajones blir denne ikoniske retten tatt til nye høyder.

  • 20 minutter

    Her kombinerer du det deilige reinskavet med tortilla og masse annet godt.

  • 1 time 15 minutter

    Det er på tide at alle skjønner at også honningbakte gulrøtter, hvit asparges, rosenkål og purreløk trives over glødende kull.

  • 2 timer 30 minutter

    Beouf Bourginon er herligsk fransk. Den perfekte selskapsrett, når det skal slås litt ekstra på stortromma. Den kan helt fint lages i god tid i forveien, da smaker den enda bedre.

  • 20 minutter

    Innbakte pølser er kosemat for store å små. Morro er det og, da alle kan velge sitt eget fyll.

  • 20 minutter

    Disse lammekebabene er super saftige og smaker deilig av aromatisk krydder og friske urter. Granateple-tzatizkien er litt søt og fantastisk forfriskende. Prøv denne oppskriften neste gang du drar frem grillen.

  • 1 time 30 minutter

    Gyros er smaken av Hellas. Velmarinert og saftig svinekjøtt, grilles til perfeksjon og smaker nydelig friskt sammen med tzatziki og sprø salat. Pakket inn i deilig mykt gresk pita-brød er dette en av de virkelig gode smaksopplevelsene. 

  • 20 minutter

    Til denne retten kan du lage alt fra bunnen av, eller du kan velge halv- eller helfabrikata fra butikken. Men det er ingen tvil om at om du lager tzatzikien selv så blir det aller best.

  • 20 minutter

    Har du rester etter påskelammet er dette en enkel måte og friske opp restene på. Deilig krydder og frisk mynte spriter liv i middagsrestene. Tabbouleh er en salat som er vanlig i Midtøsten.

  • 15 minutter

    Dette er en nydelig variant av den klassiske kinesiske retten crispy duck. Her får deilig vilt reinsdyrkjøtt skinne sammen med fruktig hoisinsaus og frisk agurk og vårløk.

  • 30 minutter

    Kochujon er fylt chili og chojang er en typisk koreansk saus som både er krydret, søt og syrlig. Sammen er dette en smårett som setter spor etter seg.

  • 2 timer

    Tacos al pastor er rimelig imponerende. Denne simple gateretten fra Mexico er både fullpakket på smak og på historie. Perfekt til å servere dine middagsgjester.

  • 12 timer

    Til denne retten bruker du svinekjøtt fra sidene som utbeinet ribbe eller sideflesk. Men nakke fungerer også veldig godt.

  • 30 minutter

    Et festmåltid trenger litt planlegging. Det trenger du imidlertid ikke med fryst skavet reinsdyrkjøtt, reinskav eller finnbiff, som finnes i de fleste butikker.

  • 40 minutter

    Reinskav kalles også finnbiff og er fryst reinsdyrkjøtt skåret i tynne skiver, altså skavet, og som trenger lite varmebehandling. Her i italiensk forkledning.

  • 30 minutter

    Hvis du ikke har forsøkt kalvelever, som er en av fransk kjøkkens fremste delikatesser, har du gått glippe av noe virkelig smaksfullt. Her med bulgur eller couscous.

  • 1 time

    Har du ikke forsøkt å lage lammesadel som er det bakerste stykket av ryggen på lam? Når du griller den kan vi love deg en herlig middag med tilbehøret vi anbefaler.

Forsiden akkurat nå
De lager en herlig dolcetto som kan bli din nye favoritt fra Piemonte
+
Ukens vin

De lager en herlig dolcetto som kan bli din nye favoritt fra Piemonte

Fersk dolcetto er som skapt for sesongens meny, og denne er et supert kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mye spennende førjulslesning i siste utgave av magasinet
+
Klubb
Desemberutgaven av Apéritif magasin 2022

Mye spennende førjulslesning i siste utgave av magasinet

Nyåpnede Haidan i København, Bollingers pinot noir-champagner, Bolgheri, calvados, Posthallen Drinkhub og mye mer på desembermenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Så godt kan fire enkle ingredienser smake
Dagens rett
Cacio e pepe

Så godt kan fire enkle ingredienser smake

Pasta, smør, ost og pepper er alt du trenger for å lage denne nydelige pastaretten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?
Guide

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?

Det er det store spørsmålet for pinnekjøttentusiastene - og dem blir det stadig flere av.

Les hele saken