Surstek er en tradisjonsrik rett som bør settes på middagsbordet oftere. Den tar litt tid å forberede, faktisk en hel uke, så du har ingen tid å miste. Benytt denne helgen til å forberede et skikkelig herremåltid til neste søndag.
Mens du venter, kan du prøve en annen langt mer hurtiglaget rett med reinsdyr, nemlig finnbiffgryte.
I vår rikholdige kokebok finner du en rekke andre gode viltretter.
Sjekk ut våre viltoppskrifter her
Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Reinsdyr surstek med sennepskremet rosenkål
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Skyll og tørk steken. Brun den i en jerngryte sammen med løk skåret i båter.
Strø på salt, hell over melk, legg i pepper og laurbærblad, og la den trekke over svak varme til steketermometeret viser 65 grader.
Ta kjøttet opp av sjyen og hold det varmt mens du lager sausen.
La sausen småkoke ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Hell på fløte når løken er blank og myk. La dette koke i ca 10 minutter.
Smak til med sennep, salt og pepper. Vend til slutt inn rosenkålen.
Server reinsdyrsteken i skiver med sennepskremet rosenkål, sausen, kokte poteter og rørte tyttebær.
Tips: Denne retten trenger noen dagers planlegging siden kjøttet skal ligge i surmelk i hele syv dager. Resultatet blir en smakfull middag som kan gi gjestene dine et søndagssalig blikk. Gammel, ekte og rotnorsk oppskrift.
Lekre oppskrifter på reinsdyr finner du her
Alle fakta om rein og hvilke deler av dyret du bruker til hva
Les om det fantastiske reinkjøttet her
Reinsdyrkjøtt er noe av de beste vi har. Prøv en av disse oppskriftene
Her finner du deilige retter med vilt
Her får du svært så praktiske kokketips
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Matprat/Mari Svenningsen
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 Poeng
Talenti Brunello di Montalcino 2012
Italia
Volum: 0.750 Pris: 409,90 Bestillingsutvalget -
92 Poeng
Musella Amarone della Valpolicella Riserva 2011
Italia
Volum: 0.750 Pris: 399,00 Basisutvalget -
88 Poeng
Terre Nere Etna Rosso 2016
Italia
Volum: 0.750 Pris: 225,00 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
La Trappe Dubbel Trappistenbier
Nederland
Volum: 0.330 Pris: 55,00 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
Kinn Gamleguten Lys staut
Norge
Volum: 0.750 Pris: 102,00 Basisutvalget -
93 Poeng
Rodenbach Grand Cru
Belgia
Volum: 0.330 Pris: 47,90 Bestillingsutvalget -
91 Poeng
Moestue Cornas Coteau de Reynard 2016
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 468,50 Bestillingsutvalget
Finnbiffgryte med sopp og oliven
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Brun kjøttet i smør i panne sammen med sopp kuttet i skiver. Dryss på salt og pepper.
Tilsett crème fraîche og vann. Smuldre buljongterningen i. La gryten småkoke et par minutter.
Klipp over kryddergrønt og tilsett oliven og tyttebær.
Server med ris evt godt brød.
Her finner du mange oppskrifter med reinsdyr
Sendt inn av TINE
Foto: TINE
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 Poeng
St. Bernardus Prior 8
Belgia
Volum: 0.330 Pris: 54,90 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Famille Perrin Gigondas La Gille 2013
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 286,00 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Dom. André Brunel Côtes du Rhône Cuvée Sommelongue 2016
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 164,90 Basisutvalget -
84 Poeng
Signature Series Brunel Côtes du Rhône
Frankrike
Volum: 3.000 Pris: 459,90 Basisutvalget -
93 Poeng
Rodenbach Grand Cru
Belgia
Volum: 0.330 Pris: 47,90 Bestillingsutvalget