Krabbe selges som regel ferdig kokt, men flere steder er den også å få i levende tilstand. Det gir alltid litt ekstra feststemning når krabbene er selvkokte.
I en stor krabbe er det 150-200 g krabbekjøtt, vanligvis nok til én person. Men husk alltid å ha et par ekstra dersom dere er mange til bords - og spesielt om du har invitert noen skikkelige krabbemonser.
Les om hvordan du koker og renser krabben her
Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Krabbe naturell
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Den mest vanlige måten å server krabbe på er naturell. Beregn da 1 krabbe pr. person og noen ekstra av de store klørne.
Dersom du kjøper levende krabbe må du koke den i rikelig salt vann og la den avkjøle seg før du renser den.
Slik koker og renser du krabbe
Krabben kan serveres som den er, men vi gjør det litt lettere for gjestene om vi renser litt før servering. Vi fjerner paven og gjellene og knekker klørne med en nøtteknekker.
Legg krabbehuset tilbake i skallet så krabben ser hel ut før du serverer den. Noe av sjarmen med krabbelag er jo nettopp at gjestene må jobbe litt for å finne maten.
Anrett renset krabbe og klør på fat med båter av sitron og lime. Server gjerne også ferdig knekkede klør - cocktailklør - med dipp til som en liten forrett.
Server krabbe naturell med loff, smør og majones, samt det tilbehøret hjertet ønsker. Ha gjerne et utvalg av hjemmelaget aioli , tzatsiki , krabbedressing , eddik og pepper på bordet. Som variasjon i tilbehøret kan du servere chilisaus til.
Se alle de deilige krabbeoppskriftene her
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Eksportutvalget for fisk
Foto: Kim Holthe
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 Poeng
Henri Bourgeois Sancerre Grande Réserve 2019
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 239,90 Basisutvalget -
88 Poeng
Ch. de la Gravelle Gorges 2013
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 219,90 Bestillingsutvalget -
84 Poeng
Ch. Bonnet 2019
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 151,90 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Guyons Saumur Cuvée Vent du Nord 2019
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 174,90 Basisutvalget
Cocktailklør av krabbe med gyllen dressing
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Denne dressingen passer også godt til hel krabbe. Beregn da 1 krabbe pr. person og noen ekstra av de store klørne.
Legg opp renset krabbe og klør på fat med båter av sitron og lime. Dessuten passer det med majones. Noen bruker også god eddik og pepper på krabben, samt brød.
Tips: Tomatolje får du hvs du legger soltørkede tomater i solsikke- eller olivenolje noen dager, men du kan også bruke en god olivenolje her.
Se hvordan du koker og renser krabbe her
Lekre krabberetter finner du her
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Godfisk.no
Foto: Kim Holthe