DAGENS RETT: Krabbesuppe fra Maryland

Dagens rett Krabbesuppe fra Maryland

Denne luksussuppen lager du på en-to-tre

Krabbe er hverdagsluksus som vi altså kan unne oss ofte nå som (hoved)sesongen er i gang. Derfor er luksusen i dette tilfellet den lille klunken med whiskey. Men den kan du altså droppe.

På samme måte som franskmennene har en liten klunk cognac i hummersuppen, er det altså whiskey amerikanerne bruker - siden tilgangen tradisjonelt sett var bedre på dette brennevinet. 

Men du må altså ikke ha whiskey i suppen for å få god smak. For å gi den  et ekstra, men alkoholfritt kick kan du velge tabasco eller worcestershiresaus i stedet. 

Se våre andre oppskrifter med krabbe

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Krabbesuppe som i USA Maryland Crab Soup

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

3 ss
8 dl
stk

Fremgangsmåte

Løken surres i smøret til den er klar og gyllen, men ikke brun. Ha krabbekjøttet i blandingen av løk og smør. Rør litt i gryten, krydre innholdet med salt og pepper og la det bli gjennomvarmt, maks 2 minutter, mens du rører. 

Kok opp melken i en annen kjele og tilsett den kokende melk en. Rør godt og tilsett fløten. Bring væsken opp til kokepunktet. Ha i whisky. Rør godt. Ta gryten av platen og server  med en gang. Dryss persille over suppen før servering eller server persille ved siden av.

Godt brød er en selvfølge ved siden av. 

Tips:
Hvis du har whiskyen i helt til slutt, kan du flambere den for å brenne av alkoholen. Det gir en mer harmonisk smak. 

Sendt inn av

Foto: ?????? ????????

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen