Dagens rett

Ovnsbakt laks med sitron og bulgur

La laksemiddagen lage seg selv i ovnen

La laksemiddagen lage seg selv i ovnen

Kanskje har du laks til overs fra helgens feiring? Da kan du lage denne innbydende retten. Enklere kan det neppe gjøres.
Redaksjonen
18 Mai 2021 - 00:00

Når et lekkert fiskemåltid er så lett å lage og ikke minst smaker så godt som denne retten, er det all grunn til å ha fisk oftere på menyen. Den passer derfor veldig godt midt i uka.

Denne retten er dessuten veldig fin å inkludere i den varme delen av koldtbordet, om du planlegger noe slikt til en av våren eller sommerens familiefester.

Flere velsmakende lakseretter finner du her 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

 

Ovnsbakt laks med sitron

Ovnsbakt laks med sitron

Fremgangsmåte

Skjær fileten i 8 like store stykker. Strø litt salt over stykkene på begge sider.

Legg stykkene i en smurt ildfast form. Del en sitron på langs og skjær halvdelene i skiver som legges mellom laksestykkene.

Riv skallet av den andre sitonen og dryss det over fisken. Klipp persillen grovt og dryss den over fisken.

Ha 1 ts crème fraîche på hvert laksestykke.

Sett formen inn i ovnen på øverste rille, ca 175 grader. Stekes i 10-15 minutter, til fisken er gjennomstekt.

Serveres straks, gjerne med couscous med mynte og sitron til.

Andre lekre oppskrifter med laks

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Couscoussalat med mynte og sitron

Couscoussalat med mynte og sitron

Fremgangsmåte

  1. Stek løken myk i halvparten av oljen ved moderat varme under omrøring.
  2. Tilsett hvitløk og stek i 30 sekunder.
  3. Tilsett vann og kraft og kok opp.
  4. Rør inn couscous og dekk med et lokk. Sett til side i minst 5 minutter.
  5. Rør luftig med en gaffel og tilsett urter og sitronsaft, sitronskall, resten av olivenoljen samt salt og pepper. 

Tips: Tilsett gjerne grønnsaker etter eget ønske slik som tomater, rødløk, agurk, eller bønner. Eller bland inn rester av fisk eller kjøtt. Salaten er også perfekt som tilbehør.

Retter med couscous

Lei av å lage den samme salaten? Her er 15 gode oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her