Dagens rett

Ovnsbakt laks med sitron og bulgur

La laksemiddagen lage seg selv i ovnen

La laksemiddagen lage seg selv i ovnen

Kanskje har du laks til overs fra helgens feiring? Da kan du lage denne innbydende retten. Enklere kan det neppe gjøres.
Redaksjonen
17 Mai 2021 - 23:00

Når et lekkert fiskemåltid er så lett å lage og ikke minst smaker så godt som denne retten, er det all grunn til å ha fisk oftere på menyen. Den passer derfor veldig godt midt i uka.

Denne retten er dessuten veldig fin å inkludere i den varme delen av koldtbordet, om du planlegger noe slikt til en av våren eller sommerens familiefester.

Flere velsmakende lakseretter finner du her 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

 

Ovnsbakt laks med sitron

Ovnsbakt laks med sitron

Fremgangsmåte

Skjær fileten i 8 like store stykker. Strø litt salt over stykkene på begge sider.

Legg stykkene i en smurt ildfast form. Del en sitron på langs og skjær halvdelene i skiver som legges mellom laksestykkene.

Riv skallet av den andre sitonen og dryss det over fisken. Klipp persillen grovt og dryss den over fisken.

Ha 1 ts crème fraîche på hvert laksestykke.

Sett formen inn i ovnen på øverste rille, ca 175 grader. Stekes i 10-15 minutter, til fisken er gjennomstekt.

Serveres straks, gjerne med couscous med mynte og sitron til.

Andre lekre oppskrifter med laks

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Couscoussalat med mynte og sitron

Couscoussalat med mynte og sitron

Fremgangsmåte

  1. Stek løken myk i halvparten av oljen ved moderat varme under omrøring.
  2. Tilsett hvitløk og stek i 30 sekunder.
  3. Tilsett vann og kraft og kok opp.
  4. Rør inn couscous og dekk med et lokk. Sett til side i minst 5 minutter.
  5. Rør luftig med en gaffel og tilsett urter og sitronsaft, sitronskall, resten av olivenoljen samt salt og pepper. 

Tips: Tilsett gjerne grønnsaker etter eget ønske slik som tomater, rødløk, agurk, eller bønner. Eller bland inn rester av fisk eller kjøtt. Salaten er også perfekt som tilbehør.

Retter med couscous

Lei av å lage den samme salaten? Her er 15 gode oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer
Matkurs og vinkurs
Winedinner 26. februar i Oslo

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer

Den 26. februar kan du bli med på en unik mat og vinopplevelse. Familia Zabala Martinez henter frem 7 deilige viner og Klosteret disker opp med en 5-retters meny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her