DAGENS RETT: Frisk salat med skalldyr og rugbrød

Dagens rett Frisk salat med skalldyr og rugbrød

Lag en salat som setter deg i vårstemning

Denne herlige skalldyrsalaten får tennene til å løpe i vann, og den er dessuten enkel å lage.

Rekene smaker jo aller best nå mens det fortsatt strengt tatt er vinter, men det er ikke til å komme fra at de setter deg i en mer vårlig stemning. Og det er velkomment.

Med hjemmelaget aioli og sprøtt tilbehør er suksessen garantert.

Sett smak på rekene med disse oppskriftene

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Frisk salat med skalldyr og rugbrød

Fremgangsmåte

Bland skrelte reker og avrente krepsehaler.

Finhakk gressløken og to gode stilker med rosmarin. Skrell agurken og del den i to på langs, ta ut kjernen med en teskje og del agurken opp i terninger.

Ha løk, gressløk, rosmarin, tomatbåter, agurk og potet i bollen sammen med reker og kreps. Bland olivenoljen med balsamico og vend inn i salaten.

Rist brødskivene og fordel salaten på dem. Dryss over grovklippet rosmarin.
 
Server gjerne med hjemmelaget aioli - se hvordan du lager aioli her

Tips: Her kan du godt bruke gule cherrytomater.

Lekre opskrifter med skalldyr

De beste salatene

Sendt inn av

Foto: Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Enkel aioli

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

1 stk
1 ts

Fremgangsmåte

Ha et helt egg i en foodprocessor.

Skrell hvitløksfeddene og del dem opp i et par biter før du har dem i foodprocessoren.

Sett i gang kjøkkenmaskinen på nesten full fart. Spe med oljen litt etter litt til å begynne med mens maskinen går, etter hvert kan du tilsette oljen i en tynn stråle.

Tilsett nok olje til at du får en tykk majones. Ha i eddiken og smak til med salt og pepper.

Tips: Dette er en lett måte å lage aioli på, men oppskrift på ekte aioli finner du her . Dersom aiolien blir for tykk kan du ha i litt vann til ønsket konsistens.

Her finner du oppskrifter til mange sauser og marinader

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen