Rekene smaker jo aller best nå mens det fortsatt strengt tatt er vinter, men det er ikke til å komme fra at de setter deg i en mer vårlig stemning. Og det er velkomment.
Med hjemmelaget aioli og sprøtt tilbehør er suksessen garantert.
Sett smak på rekene med disse oppskriftene
Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Frisk salat med skalldyr og rugbrød
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Bland skrelte reker og avrente krepsehaler.
Finhakk gressløken og to gode stilker med rosmarin. Skrell agurken og del den i to på langs, ta ut kjernen med en teskje og del agurken opp i terninger.
Ha løk, gressløk, rosmarin, tomatbåter, agurk og potet i bollen sammen med reker og kreps. Bland olivenoljen med balsamico og vend inn i salaten.
Tips: Her kan du godt bruke gule cherrytomater.
Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønt
Foto: Alf Børjesson
Drikke som passer til denne oppskriften
-
80 Poeng
Solar das Bouças Loureiro 2017
Portugal
Volum: 0.750 Pris: 124,90 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Gustavshof Kalkstein Riesling Trocken 2017
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 169,90 Bestillingsutvalget -
79 Poeng
Croisée de la Mer Sauvignon Blanc 2017
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 121,90 Basisutvalget -
E.C. Dahls Lamo Wit
Norge
Volum: 0.330 Pris: 42,90 Bestillingsutvalget
Enkel aioli
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Ha et helt egg i en foodprocessor.
Skrell hvitløksfeddene og del dem opp i et par biter før du har dem i foodprocessoren.
Sett i gang kjøkkenmaskinen på nesten full fart. Spe med oljen litt etter litt til å begynne med mens maskinen går, etter hvert kan du tilsette oljen i en tynn stråle.
Tilsett nok olje til at du får en tykk majones. Ha i eddiken og smak til med salt og pepper.
Tips: Dette er en lett måte å lage aioli på, men oppskrift på ekte aioli finner du her . Dersom aiolien blir for tykk kan du ha i litt vann til ønsket konsistens.
Her finner du oppskrifter til mange sauser og marinader
Her får du vært så praktiske kokketips
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få dagens rett som nyhetsbrev
Her får du vært så praktiske kokketips
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av Apéritif