Slik setter du sammen et fristende koldtbord til nasjonaldagen

Oppskrifter til 17. mai

(wmaster890)

Gravet kjøtt må prøves

 

Gravet elgkjøtt

Fremgangsmåte

Bland salt og sukker og gni kjøttet inn med dette. La ligge på kjøkkenbenken hele dagen.

Legg kjøttet deretter over i en brødform av glass eller teflon. Bland resten av ingrediensene og hell over kjøttet.

Dekk med plastfolie og sett i kjøleskap i to døgn. Ta opp av formen og tørk kjøttet godt med kjøkkenpapir. Gjør dette om morgenen før kjøttet skal brukes slik at kjøttet kan få tørke litt på kjøkkenbenken. Da blir det enklere å skjære i tynne skiver.

Server med tyttebærrømme:
Pisk opp 3 dl seterrømme til luftig konsistens. Ha i 2 ss knuste tyttebær eller tyttebærsyltetøy (ikke for søtt) og 1 ss Frost kreklinglikør samt 1 ss finhakket timian.
 
 
 

Sendt inn av

Foto: amoklv

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen