Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Oppskrifter med agurk

Supper med agurk

 

Hønsesuppe med poteter og agurk

Fremgangsmåte

Ta av 1 liter hønsekraft  etter at du har kokt høns. Kok opp kraften.

Del løk og poteter og kok dem møre i kraften. Ta dem opp av kraften og mos bitene i en matprosessor sammen med ¼ slangeagurk og persille.

Hell grønnsaksmosen over i den kokende kraften. Bland i finskåret hønsekjøtt.

Smak til suppen med kardemomme, soyasaus, salt og pepper.

Pynt suppen med resten av slangeagurken skåret i strimler eller litt persilleolje som på bildet.

Sendt inn av

Foto: Frukt.no

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Gazpacho

Fremgangsmåte

Del opp alle grønnsakene i biter og bland inn finhakket chili.

Fres hvitløken i olje, pass på at den ikke får farge.

Ha grønnsakene, tomatene og tomatpureen i pannen med hvitløken og stek til grønnsakene blir blanke.

Kjør grønnsakene med stavmikser eller i foodprocessor mens du tilsetter iskaldt vann.

Smak til med salt, pepper og eddik.

Server suppen kald i kalde skåler eller i glass. Topp med finhakket gul paprika, basilikum og litt olivenolje.

Server gjerne med ristet brød drysset med olivenolje og en god skive spekeskinke.

Gazpacho er en kald suppe og en spansk nasjonalrett med opphav i Andalucia. Den kan lages av ulike råvarer, men tomat er som regel en viktig del av suppen.

Her finner du flere tapasretter som du kan kombinere med

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kald tomatsuppe fra Madrid - gazpacho madrileno

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

1.5 ss
Tilbehør
1 stk
1 stk

Fremgangsmåte

Del over pepperfrukten og fjern frøstokk og kjerner. Skold, flå og del tomatene, og skrell hvitløkfeddene. Ha alle disse ingrediensene samt sylteagurken og loffskiven i en hurtigmikser og finhakk dem. Sil blandingen og pisk den grundig sammen med eddik, olje og isvann.

Skjær loffskivene til tilbehøret i terninger. Gni stekepannen med en overskåret hvitløkfedd og stek loffterningene i litt smør. Grovhakk løken, skjær pepperfukten i småbiter, der frøstokk og kjerner er fjernet, og slangeagurken i terninger.

Server dette til suppen i små porsjonsboller.

Sendt inn av

Foto: Frukt.no

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen