Grillsnadder med kylling

Over hele verden spises kylling, og akkurat det er lett å se på alle kylling-marinadene som finnes! Lag dine egne marinader med oppskriftene du får her, og fyr opp grillen. Vinforslag følger selvsagt med.
Redaksjonen
14 Juli 2003 - 02:01

Man marinerer ikke kylling for å få mørt kjøtt - kylling er nemlig alltid mørt. Marineringen er for å få variert smak, sterk smak eller en bestemt smak som man er ekstra glad i.

Hvor lenge kjøttet skal ligge i marinade avhenger av hvor god tid du har eller hvor mye smak du vil ha på kjøttet. Lengre tid i marinade betyr mer smak på kjøttet. Nå er det ikke alltid slik at man planlegger grilling i lang tid i forveien, snarere tvert i mot, og da får man bare marinere så lenge man rekker.

Etter hvert har det blitt ganske enkelt å få tak i ingredienser til marinader, krydder og urter som man tidligere måtte ta med seg fra ferie i utlandet. Selv de store butikkjedene har nå begynt å ta inn en del varer med opprinnelse i mer eksotiske strøk.

Mange varianter
Det er mange måter å grille kyllingkjøttet på; rett på grillen, i folie, i en grillwok - eller direkte på ei steinhelle. Når kjøttet har lett for å bli brent før det har blitt gjennomstekt, kan det være lurt å pakke det inn i folie. Da er det også enklere å få et saftig resultat. Et lettvint alternativ er å pakke biter av ferdig grillet kylling inn i folie og bare varme dem på grillen. At man også kan bruke grillwoken til kylling hadde du kanskje ikke tenkt på? Sørg bare for at bitene ikke blir så små at de faller ut gjennom hullene i woken. Wok gjerne over åpen varme. Da får kjøttet en deilig røykaroma.

Ute i skog og mark
Éngangsgriller har blitt svært populære. Faktisk så populære, at de nærmest utgjør et miljøproblem, når de blir liggende igjen på de fineste grillplassene ute i naturen. Da er det bedre å ta med en pose kull og en grillrist. Bruk aller helst et grillsted som finnes fra før. Hell godt med vann over kullene før du forlater grillplassen. Grillristen er enkel å ta med hjem.

Skal du steke på ei steinhelle, må den skrubbes først. Varm steinen godt opp over glødende kull. Når kjøttet har ligget i marinade, kan det legges rett på steinen fordi oljen i marinaden fungerer som stekefett.

Urtemarinerte kyllingfileter i folie på grillen

Urtemarinerte kyllingfileter i folie på grillen

Fremgangsmåte

  1. Bland alle ingrediensene til marinaden, hell den i en dobbel plastpose og legg i kyllingfiletene.
  2. Vend filetene i marinaden og la dem ligge i ½ time eller over natten.
  3. Ta filetene opp av marinaden og pakk dem inn i hvert sitt stykke aluminiumsfolie.
  4. Legg dem på grillen og stek dem i ca. 4 minutter på hver side eller til de er gjennomstekt.

Server med salat eller grillwokkede grønnsaker.

Kylling er godt på grillen

Og her finner du veldig mange deilige grillretter

Mariner selv med disse gode marinadene

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Kylling i persille- og limemarinade

Kylling i persille- og limemarinade

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene til marinaden og legg i kyllingfiletene. Vend filetene i marinaden og la dem ligge i ½ time eller natten over.
 
Ta filetene opp av marinaden og legg dem på en del av grillen hvor det ikke er alt for varmt. Dusj med en vannflaske for å slukke eventuelle flammer som blusser opp på grunn av olje som drypper. Snu fileten flere ganger.
 
Fileten kan serveres på mange måter. Vil man ha det litt meksikansk, kan man skjære fileten i strimler og fylle kjøttet i en tortilla sammen med salatingredienser. Litt salsa og en liten rømmeklatt over til slutt hører også med.

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Rosmarinmarinerte kyllingbryst

Fremgangsmåte

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Kylling på grillen med smaker fra Jamaica

Kylling på grillen med smaker fra Jamaica

Fremgangsmåte

  1. Del kyllingen i ca 8 serveringsstykker (lårene deles ved leddet).
  2. Bland marinaden og legg i kyllingkjøttet. Mariner fra 15 minutter og opp til 8 timer, alt etter hvor god tid du har.
  3. Hakk ananasen i små biter og ha den over i en bolle. Tilsett de andre ingrediensene til salsaen. Dekk til bollen og sett den kaldt.
  4. Stek de marinerte kyllingbitene på grillen. Dersom de blir mørke kan man legge dem i aluminiumsfolie den siste tiden.

Server jerk-kyllingen med ananas-salsa og for eksempel couscous krydret med finhakkede mynteblader.

Kylling er godt på grillen

Og her finner du veldig mange deilige grillretter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Japanske grillspyd

Japanske grillspyd

Fremgangsmåte

  1. Legg grillspyd av tre i bløt i ½ time.
  2. Skjær kyllingfiletene i stimler på langs og træ dem på spydene.
  3. Legg dem deretter i marinaden i 2-3 timer eller i kjøleskap natten over.
  4. Stek grillspydene på grillen til kjøttet er gjennomstekt.

Server med dippsaus til.

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Indonesisk grill-wok

Fremgangsmåte

  1. Ha alle ingrediensene til marinaden i en plastpose. Tilsett kyllingstimlene og bland dem godt med marinaden. La posen ligge i kjøleskapet fra 1/2 - 3 timer.
  2. Ta kyllingstrimlene opp av marinaden og stek dem i en wokpanne som er beregnet for grillen.
  3. Når kjøttet er hvitt rundt det hele kan grønnsakene tilsettes.
  4. Fres alt sammen noen minutter.

Server woken med ris, gjerne krupuk (maisbrød), søt chilisaus og soyasaus.

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Surmelksmarinert kylling med Hawaii-salsa

Fremgangsmåte

Bland ingrediensene til salsaen og la den trekke, gjerne et par timer. Bland ingrediensene til marinaden og legg i kyllingfiletene. Mariner så lenge du har tid eller over natten. Tørk av marinaden og grill filetene i ca. 4 minutter på hver side eller til kjøttet er gjennomstekt. Server med Hawaii-salsaen og eventuelt kokt ris.

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Og her finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her