Asiatisk hot pot med kveite
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Grovhakk og knus alt krydderet sammen.
Varm oljen og ha krydderblandingen. Tilsett sjalottløk og hvitløk og la det surre i 5 minutter uten at det blir brunt.
Tilsett kyllingkraft og kokosmelk og juster smaken med limejuice.
Sil suppen, tilsett grønnsakene og kok opp.
Ha i fisken og la den trekke i suppen til den er kokt.
Feststemte oppskrifter med kveite
21 oppskrifter med asiatisk touch du bare må prøve
Flere oppskrifter med kveite fra Apéritifs kokebok
Lyst på en annen suppe? Her over 160 å velge mellom
Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter
Hvis du er på jakt etter enda flere ligger de her
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Geir Skeie, bidrag til Årets Kokk 2006
Foto: Audun Aagre
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 Poeng
Rosaura 2019
Italia
Volum: 0.750 Pris: 146,90 Basisutvalget -
86 Poeng
Eitelsbacher Karthäuserhofberg Riesling 2018
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 210,20 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Ratzenberger Bacharacher Riesling Kabinett feinherb 2018
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 189,90 Bestillingsutvalget -
92 Poeng
Zind-Humbrecht Roche Volcanique Riesling 2016
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 279,90 Bestillingsutvalget
Blåskjellsuppe med kokos og ingefær
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Legg skjellene i kaldt vann i 15 minutter. Kast knuste skjell og skjell som ikke lukker seg når du banker hardt på dem med et knivskaft. Skrubb dem gjerne hvis de ikke virker rene.
Damp skjellene i hvitvin til de åpner seg. Ta ut kjøttet og kast skallene.
Bland kokekraften med fløte og hakket ingefær. Kok inn til suppen tykner.
Tilsett kokosmelk og kok opp igjen. Tilsett sellerirot kuttet i terninger og kok dem møre i suppen (ca 3 minutter).
Ha i skjellmaten og la alt bli varmt. Smak til med salt og pepper. Server med godt brød ved siden av.
Se mange deilig oppskrifter med blåskjell her
Her finner du mange flere deilige supper
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Inkognito
Foto: Kim Holthe
Drikke som passer til denne oppskriften
Hot asiatisk nudelsuppe med torsk
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Bank sitrongresset flatt med baksiden av kniven og del det i store biter (det skal ikke spises).
Kok opp vannet og ha i alle ingrediensene til buljongen. La det trekke i ca. 15 min.
Mens buljongen trekker, vasker og kutter du grønnsakene.
Trekk torsken i en egen kjele med lettsaltet vann i ca 5-6 min avhengig av tykkelsen.
Mens torsken trekkes, koker du opp buljongen.
Ha nudlene og grønnsakene i buljongen og la dem trekke til nudlene er ferdige (det går fort).
Anrett grønnsaker og nudler i en dyp skål.
Legg torskestykket på toppen, og hell buljongen forsiktig over.
Avslutt med å drysse hakket, frisk koriander og sesamfrø over.
Tips: Hvis du vil ha suppen ekstra sterk beholder du frøene i chilien
Tips: Du kan også bruke andre grønnsaker som f. eks. gulrøtter, minimais, reddiker eller neper.
70 herlige oppskrifter med nudler
21 oppskrifter med asiatisk touch du bare må prøve
Flere oppskrifter med kveite fra Apéritifs kokebok
Lyst på en annen suppe? Her over 160 å velge mellom
Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter
Hvis du er på jakt etter enda flere ligger de her
Sendt inn av Bjørn Cameron Alexander og Strøm Torsk
Foto: Lisa Westgaard
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 Poeng
Kinn Skoddehav Kvit Indiaøl
Norge
Volum: 0.750 Pris: 99,90 Basisutvalget -
85 Poeng
Duvel
Belgia
Volum: 0.330 Pris: 54,90 Basisutvalget -
85 Poeng
Dönnhoff Riesling 2020
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 138,50 Basisutvalget -
85 Poeng
Ligier Crémant de Jura Blanc de Blancs Brut
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 194,90 Basisutvalget -
84 Poeng
Dönnhoff Riesling Trocken 2020
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 138,50 Basisutvalget