
Ceviche club med kveite
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Bland sammen alle ingrediensene til marinaden. Pensle kveiteskivene med marinade, spar litt marinade til salaten. Bland sammen salaten, fordel den på kveiteskivene og rull sammen.
Lag melbatoast av loffen ved å steke den på svak varme i nøytral olje til den er knasende sprø og lett brun.
Flere retter med kveite finner du her
Les mer om cevichetradisjonen her
Her finner du flere spennende oppskrifter på ceviche
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Erling Stenersen Sundal
Foto: Tom Haga
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 Poeng
Von Winning Forster Ungeheuer Riesling trocken Grosses Gewächs 2016
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 369,90 Bestillingsutvalget -
92 Poeng
Legras et Haas Grand Cru Blanc de Blancs Brut 2011
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 499,00 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
Henriot Blanc de Blancs
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 439,90 Bestillingsutvalget -
85 Poeng
Geil Riesling Trocken 2019
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 169,00 Bestillingsutvalget -
85 Poeng
Henri Bourgeois Petit Bourgeois Sauvignon 2019
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 164,90 Basisutvalget -
90 Poeng
Dom. du Nozay Sancerre 2017
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 259,90 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Dom. Vacheron Sancerre 2018
Frankrike
Volum: 1.500 Pris: 649,90 Bestillingsutvalget
Lett skummet auberginesuppe med frikasse på Norsk kongekrabbe
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Sendt inn av Erling Stenersen Sundal,bidrag til Årets Kokk 2006
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 Poeng
Gonet-Medeville Premier Cru Blanc de Noirs Brut
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 418,00 Basisutvalget -
83 Poeng
Alois Lageder Riff Pinot Grigio 2019
Italia
Volum: 0.750 Pris: 162,00 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Newton Johnson Walker Bay Pinot Noir 2018
Sør-Afrika
Volum: 0.750 Pris: 269,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Kloster Eberbach Assmannshäuser Höllenberg Spätburgunder Trocken 2015
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 595,00 Bestillingsutvalget
Grillet Norsk Kveite på gresskarsalat
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
Stek kveitebitene ved god varme i grillpanne. Salte og pepre.
Forvell gresskar- og squashterningene. Grill pach choyen i grillpanne. Bland deretter alle grønnsakene og nøttene. Rør sammen olje og eddik. Smak til med salt og pepper. Bland dressingen med grønnsakene. Kok jordskokkene møre i vann. Hell av vannet, tilsett fløten og kok opp. Mos blandingen i hurtigmikser. Smak til med salt, kajennepepper, sitronsaft og trøfler. Rør sammen hvetemel, bakepulver og eggeplomme. Spe med vann til en passe tykk røre, ikke for tykk, litt tynnere enn vaffelrøre. Vend løken i litt hvetemel og deretter i frityrrøren. Friter den gyllen.
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Erling Stenersen Sundal,bidrag til Årets Kokk 2006
Drikke som passer til denne oppskriften
Sitrusglasert Norsk Kongekrabbe på jordskokkterte
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
Butterdeigen kjevles ut til dobbel størrelse. Legges mellom bakepapir på brett og stekes under lett press ved 190 grader C til den blir lett gyllen. Stikkes så ut i 4 runde terter med utstikkerjern.
Jordskokkene skrelles og kokes møre i vann. Sil av vann og kok jordskokkene videre inn med fløte og smør til det begynner å tykne. Kjøres til fin puré med stavmikser. Smakes til med salt, pepper og sitronsaft. Dette fordeles på tertene like før servering.
Krabben stekes gyllen i smør og glaseres med sukker og sitronsaft. Smakes til med salt og kajennepepper. Krabben deles opp og anrettes på terten.
Alle grønnsakene forvelles. Tomatene skoldes og skinnet fjernes. Tomater og grønnsaker blandes sammen med olivenolje og smakes til med estragon, gressløk, salt og cayennepepper. Fordel salaten over krabben. Alle ingrediensene til vinaigretten og drypp over grønnsakene.
Sendt inn av Erling Stenersen Sundal,bidrag til Årets Kokk 2006