Ferdigrenset krabbeskjell finnes i to ulike varianter, en med bare klokjøtt - gjerne håndrenset - og en med det hele. De har ulike bruksområder. Her er en forrett med klokjøtt og en gratinert rett hvor også det brune fra selve skallet er godt egnet.
Dagens rett

Foto: (Bengt Wilson)
Lag en liten festmeny med krabbe - og en sommerlig søt avslutning
Ta for deg av sesongens beste råvarer og lag et festmåltid med krabbe denne helgen. Prøv denne deilige treretters menyen.
12 Juli 2025 - 00:00
Krabbe- og rissalat i kald tomatsuppe

Fremgangsmåte
- Kok ris som beskrevet på pakken - avkjøl og bland med resten av salatingrediensene.
- La blandingen stå og trekke minst ½ time før servering.
- Grønnsakene til suppen vaskes og renses.
- Ha alt i en foodprocessor og kjør til en glatt masse.
- Smak til med salt og pepper.
- La suppen stå kaldt i minst en time før servering.
- Bruk en ring eller en porsjonsform til å anrette krabbe- og rissalat pent i midten av en suppetallerken - løft av formen og hell suppen forsiktig rundt.
- Pynt salattoppen med friske krydder urter og små salatblader.
- Server avkjølt med nybakt brød.
Prøv noe nytt med krabbe. Du blir ikke skuffet
Se hvordan du koker og renser krabbe her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
84 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 163.90 kr Bestillingsutvalget83 POENG
Kryddergratinert krabbe

Fremgangsmåte
- Grav ut alt kjøttet av krabbeskallene.
- Lag en hvit saus (bechamel) av smør, mel og melk (smelt smøret, tilsett melet og spe med melken).
- Kokes i minst 5 minutter. Tilsett sennep og muskat og ta av varmen.
- Rør eggeplomme inn i et par ss av sausen.
- Rør deretter blandingen inn i selve sausen (dette for at sausen ikke skal skille seg, må ikke koke).
- Tilsett sherry, tabasco og vårløk. Smak til med salt og pepper.
- Rør krabbekjøttet forsiktig inn og fyll skallene med krabbesaus.
- Brun loffsmulene gylne i smør og dryss det på toppen.
- Settes inn i varm ovn eller under grillen til alt er gjennomvarmt.
- Hvis du har hele klør, legges disse ved så de får en god lunk.
- Dryss på paprika og legg ved sitron ved servering.
Loff og smør hører med.
Se hvordan du koker og renser krabbe her
Lekre krabberetter finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
Solbærterte eller blåbærterte - valget er ditt

Fremgangsmåte
- Smøret smuldres i melet. Tilsett sukker og crème fraiche og elt deigen lett sammen.
- Deigen legges i kjøleskapet i ca en time.
- Kjevl deigen ut til en leiv. Kle en paiform (25 cm).
- Forstek paiskallet ved 225 grader i ca 10 minutter.
- Del vaniljestangen, og skrap ut frøene. Bland frøene sammen med crème fraichen.
- Rør sammen crème fraiche, egg og sukker.
- Hell blandingen i paiskallet.
- Hell over solbærene.
- Stekes i ca 30 minutter på 200 grader, til paien får litt farge.
- Paien serveres lun eller kald med iskrem eller pisket fløte.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
Sør-AfrikaVolum: 0.38 l Pris: 179.90 kr Basisutvalget86 POENG
Forsiden akkurat nå