Dagens rett

Krabbesymfoni

Ta for deg av sesongens beste råvarer og lag et festmåltid med krabbe denne helgen. Prøv denne deilige treretters menyen.

Høstens krabbefest er i gang, og du kan lage mange deilige retter basert på krabbe.
 
Les mer om hvordan du koker, renser og tilbereder krabbe i disse artiklene .
 
Under oppskriftene finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Krabbe- og rissalat i kald tomatsuppe

Fremgangsmåte

Kok ris som beskrevet på pakken - avkjøl og bland med resten av salatingrediensene.

La blandingen stå og trekke minst ½ time før servering.

Grønnsakene til suppen vaskes og renses. Ha alt i en foodprocessor og kjør til en glatt masse. Smakes til med salt og pepper. La suppen stå kaldt i minst en time før servering.

Bruk en ring eller en porsjonsform til å anrette krabbe- og rissalat pent i midten av en suppetallerken - løft av formen og hell suppen forsiktig rundt.

Pynt salattoppen med friske krydder urter og små salatblader.

Server avkjølt med nybakt brød.

Se flere fristende krabbeoppskrifter

Sendt inn av

Foto: Bengt Wilson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kryddergratinert krabbe

Fremgangsmåte

Grav ut alt kjøttet av krabbeskallene.

Lag en hvit saus (bechamel) av smør, mel og melk (smelt smøret, tilsett melet og spe med melken).

Kokes i minst 5 minutter. Tilsett sennep og muskat og ta av varmen.

Rør eggeplomme inn i et par ss av sausen. Rør deretter blandingen inn i selve sausen (dette for at sausen ikke skal skille seg, må ikke koke).

Tilsett sherry, tabasco og vårløk. Smak til med salt og pepper.

Rør krabbekjøttet forsiktig inn og fyll skallene med krabbesaus. Brun loffsmulene gylne i smør og dryss det på toppen.

Settes inn i varm ovn eller under grillen til alt er gjennomvarmt. Hvis du har hele klør, legges disse ved så de får en god lunk.

Dryss på paprika og legg ved sitron ved servering.

Loff og smør hører med.

Flere fristende krabbeoppskrifter

Sendt inn av

Foto: Ragge Strand

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Solbærterte

Antall porsjoner

6

Ingredienser

100 g
0.5 dl
crème fraîche
Fyll
4 dl
crème fraîche

Fremgangsmåte

Smøret smuldres i melet. Tilsett sukker og crème fraiche og elt deigen lett sammen. Deigen legges i kjøleskapet i ca en time.

Kjevl deigen ut til en leiv. Kle en paiform (25 cm). Forstek paiskallet ved 225 grader i ca 10 minutter.

Del vaniljestangen, og skrap ut frøene. Bland frøene sammen med crème fraichen.

Rør sammen crème fraiche, egg og sukker. Hell blandingen i paiskallet. Hell over solbærene. Stekes i ca 30 minutter på 225 grader, til paien får litt farge.

Paien serveres lun eller kald.

Sendt inn av

Foto: Aina Hole

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen