Krabbe- og rissalat i kald tomatsuppe
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Kok ris som beskrevet på pakken - avkjøl og bland med resten av salatingrediensene.
La blandingen stå og trekke minst ½ time før servering.
Grønnsakene til suppen vaskes og renses. Ha alt i en foodprocessor og kjør til en glatt masse. Smakes til med salt og pepper. La suppen stå kaldt i minst en time før servering.
Bruk en ring eller en porsjonsform til å anrette krabbe- og rissalat pent i midten av en suppetallerken - løft av formen og hell suppen forsiktig rundt.
Pynt salattoppen med friske krydder urter og små salatblader.
Server avkjølt med nybakt brød.
Se hvordan du koker og renser krabbe her
Lekre krabberetter finner du her
Prøv noe nytt med krabbe. Du blir ikke skuffet
Supper kan varieres i det uendelige. Se bare her
Sjekk ut alle de gode suppeoppskriftene
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Norges sjømatråd
Foto: Bengt Wilson
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 Poeng
Kinn Sommarøl
Norge
Volum: 0.750 Pris: 94,90 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Grand Fief de la Cormeraie Muscadet Sèvre et Maine sur Lie 2018
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 154,90 Basisutvalget -
88 Poeng
Soalheiro Vinho Verde Alvarinho 2019
Portugal
Volum: 0.750 Pris: 189,90 Basisutvalget -
88 Poeng
Faudot Crémant du Jura Brut
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 229,90 Bestillingsutvalget -
85 Poeng
Karl May Riesling Trocken 2018
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 164,90 Bestillingsutvalget -
Brocard Sainte Claire Chablis 2018
Frankrike
Volum: 0.380 Pris: 139,90 Bestillingsutvalget -
84 Poeng
Ayinger Bräuweisse
Tyskland
Volum: 0.330 Pris: 42,90 Bestillingsutvalget
Kryddergratinert krabbe
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Grav ut alt kjøttet av krabbeskallene.
Lag en hvit saus (bechamel) av smør, mel og melk (smelt smøret, tilsett melet og spe med melken).
Kokes i minst 5 minutter. Tilsett sennep og muskat og ta av varmen.
Rør eggeplomme inn i et par ss av sausen. Rør deretter blandingen inn i selve sausen (dette for at sausen ikke skal skille seg, må ikke koke).
Tilsett sherry, tabasco og vårløk. Smak til med salt og pepper.
Rør krabbekjøttet forsiktig inn og fyll skallene med krabbesaus. Brun loffsmulene gylne i smør og dryss det på toppen.
Settes inn i varm ovn eller under grillen til alt er gjennomvarmt. Hvis du har hele klør, legges disse ved så de får en god lunk.
Dryss på paprika og legg ved sitron ved servering.
Loff og smør hører med.
Se hvordan du koker og renser krabbe her
Lekre krabberetter finner du her
Her får du vært så praktiske kokketips
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.
Sendt inn av Norges sjømatråd
Foto: Ragge Strand
Drikke som passer til denne oppskriften
-
85 Poeng
Cuvée Christer Berens La Motte 2017
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 135,00 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Glutenberg Blanche
Canada
Volum: 0.470 Pris: 59,80 Bestillingsutvalget -
Verdus Sauvignon Blanc Blanche
Frankrike
Volum: 0.330 Pris: 49,90 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Txomin Etxaniz Txakoli 2018
Spania
Volum: 0.750 Pris: 244,00 Bestillingsutvalget
Solbærterte
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
Smøret smuldres i melet. Tilsett sukker og crème fraiche og elt deigen lett sammen. Deigen legges i kjøleskapet i ca en time.
Kjevl deigen ut til en leiv. Kle en paiform (25 cm). Forstek paiskallet ved 225 grader i ca 10 minutter.
Del vaniljestangen, og skrap ut frøene. Bland frøene sammen med crème fraichen.
Rør sammen crème fraiche, egg og sukker. Hell blandingen i paiskallet. Hell over solbærene. Stekes i ca 30 minutter på 225 grader, til paien får litt farge.
Paien serveres lun eller kald.
Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter
Foto: Aina Hole
Drikke som passer til denne oppskriften

