Apéritif serverer lam som påskemeny og selvfølgelig med noe godt å drikke til. Her finner du en tradisjonell lammestek såvel som påskewok. Bare forsyn deg.
En vårlig forrett eller et lett kveldsmåltid. Tomat- og mozzarellasalat er en sublim smakskombinasjon og som er utmerket sammen med et glass vin. Hvilken type kan du lese mer om her.
Denne retten er bygd rundt den hyperamerikanske salaten Cæsar's Salad, som nærmest er obligatorisk på restaurantmenyer over there. Med sprøstekt torsk på Cæsar salat på menyen må det bli amerikanske viner i glasset.
Apéritif slår et slag for vintergrønnsaker og gamle røtter til suppebruk! Vi tilbyr tre gode, rimelige og ikke minst magre supper som er verd å prøve. Bruk fantasien og dine favorittgrønnsaker i tillegg.
Kokkelandslaget overrakte fredag 250 000 kroner til Stiftelsen Nordlysfondet, som jobber for kreftsyke barn, og 250 000 kroner til Foreningen for hjertesyke barn. Pengene kommer fra salget av kokkelagets nye kokebok "En glad laks".
Sven Erik Renaa (27) fra Trondheim ble fredag ettermiddag kåret til Årets kokk i Norge. Tolv matkunstnere kjempet om hvordan man best kan tilberede kalv og havabbor.
Sushi er her, gourmet kinesisk, italiensk, franske er her i flere varianter og snart eksklusiv thai, og det norske, vel, det norske er det norske. Så hva skal trendnissene på kjøkkenet servere nå? Hva med kumage, griseører, grisehjerne eller grillete tors
Har du lyst på en fest midt i uka, er reinsdyrskav en takknemlig ingrediens, billig og lettlaget som det er. Hva du putter i glasset avhenger litt av økonomi. Her har du alternativer i flere prisklasser og selvfølgelig oppskriften.
Å få til gourmetmat på null komma null er ingen sak når du har jordskokker på kjøkkenbenken. Da bør du også slå til med noe riktig eksklusivt i glasset. Her får du oppskrifter på begge deler.
En rosa meny hvor ingrediensene er rosé i glasset og nyanser av rosa på tallerkenen er en utmerket måte å flørte med fin-de-siècle-dekadansen. Eller som en idé til en romantisk middag. Vibeke Grobstok, innehaver av fiskerestauranten Two of a Kind i Oslo g
Fra matreserve og årlig plass på den gamle primstaven med tilhørende messe for seg og St. Antonius til norske wokpanner er grisens bane. Uansett, Apéritif serverer deg deilige retter med forslag til godt drikke på kjøpet.
Selv om gourmetmat ofte innebærer eksklusive og kostbare råvarer, må du ikke nødvendigvis servere dyre viner. Kjøkkensjef Svein-Erik Renaa og restaurantsjef Yngvar Nielsen ved Brasserie Hansken i Oslo har satt sammen en meny for den virkelig store anledni
Du kan godt markere årtusenskiftet uten at kaviaren og champagnen flommer. Her har du en femretters meny som både er folkelig og luksuriøs. Med tilhørende drikke i forskjellige prisklasser, både med og uten alkohol.
En mer dekadent avslutning på året enn hummer og champagne finnes knapt. Og med 100 år gammel dessertvin og avec på toppen av det hele. Men det viktigste av alt er at det er sinnsykt godt, lettvint og effektivt. Og kostbart. Det hjelper imidlertid å være
Velger du råvarer fra havet, ligger alt til rette for en vellykket julemeny. Om du vil lage noe selv til julebordet, så ta utgangspunkt i en ørretfilet eller en laksefilet og prøv en av disse rettene. Selvfølgelig servert med drikkefølge til.
Trond Viggo Pettersen fra restaurant Credo i Trondheim gikk til topps i konkurransen Vingastro 1999 den 31. oktober. 21-åringens fire retters meny var i følge juryen den beste matchen til de på forhånd oppsatte vinene. Her får du de flotte oppskriftene og
Noen av dem er blitt omtalt som havets ufisker. I virkeligheten er de blant de ypperste delikatesser innen sjømat. Steinbit, breiflabb og kveite er alle velsmakende fisker som kan bli til de til de flotteste festretter. Les mer om dem, få oppskrifter og f
Ost i kombinasjon med høstens fristende grønnsaker gir mulighet for store smaksopplevelser som fennikelbrød, grønt ostebrød og løkboller. Her frister vi også med oppskriften på potetkaker med basilikum og andre vegetare godbiter.
Å slurpe østers er en utmerket sport også for deg som helst drikker øl. Men er irenes svarte øl, Guinness, det riktige valget til delikatessen? Derfor tester vi tre meget gode duggfriske øltyper til helt ferske kvalitetsøsters Til trøst for andre som drik
Ta gjerne kontakt med Aperitif. Vi hjelper deg så gjerne. Vi har gode oppskrifter på alt mellom himmel og jord og kan anbefale gode viner til hver eneste middagsrett.
Kylling er utgangspunkt for velsmakende gryteretter nå på høstparten. Og det enten vi ønsker en hjemlig norsk gryterett eller fristes til å sette til en internasjonal snert og ende opp med Coq au vin, Kylling Marengo eller Stroganoff. Oppskrifter og drikk
Fredager kan være så mangt. Noen ganger er vi fulle av overskudd, med massevis av inspirasjon til å lage noe godt. Andre ganger er du helt på felgen og ønsker å stupe rett til sengs - selv om sulten gnager innvendig. Apéritif forsyner deg med enkle oppskr